Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ MATTERHORN ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ MATTERHORN ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Δραματική εξέλιξη είχε η αναρρίχηση 3μελούς Ελληνικής ομάδας στη Βόρεια ορθοπλαγιά του Μάττερχορν αποτελούμενη από τους Θοδωρή Χριστόπουλο, Μιχάλη Στύλλα και του μέλους μας Αρχοντή Εξακοϊδη.
Οι 3 αναρριχητές, αναρριχήθηκαν στις 17 & 18 Οκτωβρίου, από τη διαδρομή ''Schmid'' στη βόρεια ορθοπλαγιά του Μάττερχορν της Ελβετίας με υψόμετρο 4478μ.. Κατά την κατάβαση από τη διαδρομή ''κόψη Hornli'', επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες και μικρή ορατότητα. Μετά από προσπάθεια 60 ωρών και συνεχόμενα ραπέλ, ο ορειβάτης Θεοδωρής Χριστόπουλος εμπιστεύθηκε για ραπέλ, αφημένο παλιό ιμάντα με αποτέλεσμα να κοπεί και να βρεί τραγικό θάνατο.
Ο Θοδωρής Χριστόπουλος ήταν μέλος της Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Θεσσαλονίκης, Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης, με πολλές γνώσεις και εμπειρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό (Πακιστάν, Καύκασο, Άλπεις κ.α.). Είχε ανέβει 2 φορές στο Μάττερχορν το 2003 και το 2008.
Σε συνέχεια της παραπάνω προσπάθειας, οι άλλοι 2 αναρριχητές εγκλωβίστηκαν στο σημείο του ατυχήματος και μη μπορώντας να προσφέρουν βοήθεια και να διαφύγουν (ο Θοδωρής κατά την πτώση είχε μαζί του τον αναρριχητικό εξοπλισμό), διεσώθηκαν την επόμενη μέρα το μεσημέρι και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο αφού είχαν υποστεί κρυοπαγήματα και υποθερμία. Επέστρεψαν στην Ελλάδα και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Ο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής αισθάνεται την ανάγκη να στείλει τα συλλυπητήρια του τόσο στους συγγενείς και φίλους του Θοδωρή όσο και στο αδερφό σωματείο Ο.Α.Λ.Θ. για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου