Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Φαξ: 2122222676 Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Δράσεις Οκτωβρίου σε Ίσμαρο και Καταφύγιο


Στην κορυφή του Ισμάρου - Κυριακή 16.10.11

Στροφή προς την ορειβασία και τη φύση δείχνουν να κάνουν οι συμπολίτες μας, μιας και οι δράσεις του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο. Με 26 άτομα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η ανάβαση στον Ίσμαρο της Μαρώνειας και παρά το κρύο των ημερών η ενδιαφέρουσα ορεινή πεζοπορία στα απομεινάρια της αρχαίας ακρόπολης προσέλκυσε όχι μόνο παλιά και έμπειρα μέλη του συλλόγου, αλλά και νέους φίλους του βουνού.Στο καταφύγιο "Χαράλαμπος Δήμου" - Κυριακή 23.10.11


Τόσο η καλοκαιρία το επόμενο σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου, όσο και η φήμη που κυκλοφορούσε για γίδα βραστή στο καταφύγιο του συλλόγου, είχε σαν αποτέλεσμα την κοσμοσυρροή στη θέση Φύλακας της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, που είναι χτισμένο το καταφύγιο "Χαράλαμπος Δήμου" του συλλόγου. Με αφορμή τον εορτασμό της μικρής εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου που είναι χτισμένη στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου, 62 άτομα, ανάμεσα τους παλιά και νέα μέλη, μεγάλοι και παιδιά, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή και συνέφαγαν το πεντανόστιμο γεύμα το οποίο προσέφερε το μέλος του συλλόγου Δημήτρης Τσολάκης, με αφορμή την επερχόμενη ονομαστική του γιορτή, ενώ το μέλος του συλλόγου Γιάννης Δαλθανάσης προσέφερε το ψωμί. Μια ομάδα έντεκα ατόμων είχε διανυκτερεύσει στο καταφύγιο από το Σάββατο και είχε φροντίσει για το μαγείρεμα της γίδας, ώστε να καλωσορίσουν με πεντανόστιμο φαγητό τους ορειβάτες της Κυριακής. Οι μικροί της ορειβατικής παρέας ήταν ο δωδεκάχρονος Νίκος, ο οχτάχρονος Αλέξανδρος, ο οχτάχρονος Εγκέ και η δεκάχρονη Μαρία, που ανέβηκαν στο καταφύγιο με εκκίνηση το φυλάκιο του Μαχαίρα και πραγματοποίησαν πορεία τεσσάρων ωρών συνολικά καλύπτοντας υψομετρική διαφορά 525 μέτρων, ενώ η οχτάχρονη Ζωή ανέβηκε στο καταφύγιο από τη Μικρή Άδα και πραγματοποίησε τρεις ώρες πορεία καλύπτοντας υψομετρική διαφορά 610 μέτρων.

Ο σύλλογος συγχαίρει τους μικρούς φίλους του βουνού για τη συμμετοχή και την αντοχή τους και φιλοδοξεί να αποκτήσει κι άλλους μικρούς ορειβάτες από δώ και πέρα. Ευχαριστεί τα γενναιόδωρα μέλη για την προσφορά του γεύματος, που το απόλαυσε τόσο πλήθος κόσμου και εύχεται χρόνια πολλά με υγεία στον Δημήτρη.

Η επόμενη δράση του συλλόγου είναι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και περιλαμβάνει εξόρμηση στα Αθαμανικά Όρη, κοινώς γνωστά ως Τζουμέρκα και ανάβαση στην κορυφή Κακαρδίτσα σε υψόμετρο 2.429 μέτρων. Απευθύνεται σε μέλη με εμεπειρία στην ορειβασία και ανάλογο εξοπλισμό και η πορεία που θα πραγματοποιηθεί θα είναι βαθμού δυσκολίας 2, διάρκειας 7 ωρών και θα καλύπτει υψομετρική διαφορά 780 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου