Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ανάβαση στο Παπίκιο 13-11-2011 - Επόμενη δράση: Γυφτόκαστρο



Στο Παπίκιο όρος ανέβηκε την κρύα Κυριακή που μας πέρασε στις 13 Νοεμβρίου ο ορειβατικός συλλόγος Κομοτηνής και τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που γεύτηκαν το φετινό χειμώνα.

Η μέρα ξεκίνησε με την σύντομη πρωινή συνάντηση και κουβεντούλα στη Νομαρχία, όπου και συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή πριν την προγραμματισμένη ανάβασή τους τα μέλη του συλλόγου, γνωρίζονται με τους τυχόν καινούριους και συζητούν για τις λεπτομέριες της ανάβασης που θα ακολουθήσει.

Δεκαεφτά ορειβάτες συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή και κατευθύνθηκαν στην Β Κερασιά, που επέλεξαν ως σημείο εκκίνησης για την ανάβασή τους στην ψηλότερη κορυφή του νομού μας το Παπίκιο. Το ξεκίνημα έγινε σε φθινοπωρινό φόντο που απάλυνε την αρχική κούραση και δε δυσκόλεψε την ομάδα. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στο βουνό, που κρύβει εκπλήξεις, ο καιρός άλλαξε σε χειμωνιάτικο όσο η ομάδα προχωρούσε ψηλότερα και στην κορυφή την περίμεναν οι πρώτες φετινές νιφάδες χιονιού, που προσέδιδαν ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο.





Ο αφόρητος άνεμος δεν επέτρεψε στην ομάδα να ξεκουραστεί πολύ ώρα στην κορυφή και σύντομα άρχισε ο δρόμος της επιστροφής. Η πορεία ολοκληρώθηκε σε έξι περίπου ώρες και οι ορειβάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, που θα έχουν ως προορισμό την ψηλότερη κορυφή του ορεινού συγκροτήματος της Κούλας στο νομό Ξάνθης, την κορυφή του Γυφτόκαστρου στα 1.827 μέτρα.

Για την ανάβαση στο Γυφτόκαστρο δείτε το event στο facebook εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου