Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αποκριάτικο τριήμερο στη Τζένα για τον ΕΟΣ Κομοτηνής



Μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Κομοτηνής, απόλαυσαν ένα όμορφο τριήμερο τις μέρες της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας.

Ο πάντα δραστήριος Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, οργάνωσε ανάβαση στο ορεινό συγκρότημα της Τζένας στην Πέλλα, συγκρότημα που οριοθετεί και τμήμα των συνόρων Ελλάδας - Σκοπίων.

Η διαδρομή στο χιονισμένο βουνό της Τζένας έγινε την Κυριακή 6 Μαρτίου. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την κατάκτηση της κορυφής μιας και είναι πρωταρχικό μέλημα του συλλόγου η ασφάλεια των ορειβατών και έτσι η ομάδα που συμμετείχε κατάφερε να πραγματοποιήσει ανάβαση μέχρι το υψόμετρο των 1.800 μέτρων από τα 2.182 όπου βρίσκεται η κορυφή, απόλαυσε ωστόσο το χιονισμένο τοπίο.



Η δραστηριότητα του τριημέρου δεν περιορίστηκε στην ορειβασία, αφού συνδυάστηκε με μπάνιο στα μαγευτικά θερμά λουτρά Πόζαρ, επίσκεψη για όσους θέλησαν στα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα στα Τρία Πέντε Πηγάδια και στο Καϊμακτσαλάν και με ενδιαφέρουσα πεζοπορία χαμηλού βαθμού δυσκολίας, που απευθυνόταν και στους αρχάριους της ομάδας στο φαράγγι από τα Λουτρά προς τον καταρράκτη Κουνουπίτσας.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν όχι μόνο σώοι και αβλαβείς, αλλά έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες για ακόμη περισσότερη δράση.

Η επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του συλλόγου εκτός νομού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου με προορισμό το Λαϊλιά Σερρών, όπου θα γίνει διάσχιση της κορυφής Αλή-Μπαμπάς, υψομέτρου 1.849 μ., με εκκίνηση το καταφύγιο Λαϊλιά και διάσχιση από το χιονοδρομικό κέντρο. Η διαδρομή ενδείκνυται για τη συμμετοχή αρχαρίων και το πρόγραμμα της εξόρμησης περιλαμβάνει εναλλακτικά σκι για όσους δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ανάβαση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη για τη διοργάνωση: Μαρία Καρακοπούλου (6976483365) για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου