Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνάντηση ΔΣ με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης - Η ανάβαση στην Αγελαδοκορυφή 20 Μαρτίου - Επόμενες αναβάσεις σε Λαϊλιά και Κάβο



Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Παύλο Δαμιανίδη πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής προκειμένου να γίνει γνωριμία των τοπικών αρχών με το σύλλογο και να συζητηθούν ζητήματα συνεργασίας στα πλαίσια της δράσης του συλλόγου, που πέρα από τους καθαρά αθλητικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς παρέχει και ένα κοινωνικό έργο και τα μέλη του διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία σε ό,τι αφορά τον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε φιλικό κλίμα και πνέυμα συνεργασίας με κοινό στόχο την προσφορά στον τόπο μας.




Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζει η κυριακάτικη δραστηριότητα του συλλόγου. Την περασμένη Κυριακή, 20 Μαρτίου, η πρωινή συννεφιά δεν πτόησε ούτε τους παλιούς ούτε τους νέους φίλους του βουνού. 22 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί στις 8 στη Νομαρχία και με υπεύθυνους ανάβασης τους έμπειρους ορειβάτες Κώστα Σαραντάκο και Ειρήνη Ιορδανίδου κατευθύνθηκαν στην Αγελαδοκορυφή της οροσειράς της Ροδόπης σε υψόμετρο 1.180 μ. Η ανάβαση είχε ως σημείο εκκίνησης τον οικισμό της Κερασιάς και ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μετά από ευχάριστη πορεία πέντε ωρών.


Υπενθυμίζουμε, ότι το επόμενο σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου ο σύλλογος θα ορειβατήσει στο Λαϊλιά του νομού Σερρών και θα διανυκτερεύσει στο ανακαινισμένο καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου Σερρών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έληγε στις 22 Μαρτίου για τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην εκτός νομού δραστηριότητα του συλλόγου. Ωστόσο, για όσους ξέμειναν εκτός λίστας, την Κυριακή 27 Μαρτίου θα υπάρχει και εναλλάκτική εξόρμηση του συλλόγου με προορισμό τον εγκαταλελειμένο οικισμό Κάβο στον ορεινό όγκο του Ιάσμου και διαδρομή φιλική για αρχαρίους παράλληλα με τον κομψάτο ποταμό βόρεια της παλαιοβυζαντινής γέφυρας Ιάσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου