Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τριπλή η δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής το σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου

Τριπλή η δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής το σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου.
Η νέα γενιά του συλλόγου άρχισε να ορειβατεί.


(η ομάδα των ορειβατών στην κορυφή Αλή Μπαμπάς 1.849 μ)

Ομάδα 9 ορειβατών με υπεύθυνο τον Πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Πετροσιάν, κατευθύνθηκε στο Λαϊλιά του νομού Σερρών και πραγματοποίησε την προγραμματισμένη ανάβαση στην κορυφή Αλή Μπαμπάς του όρους Βροντούς σε υψόμετρο 1.849 μέτρων. Η ομάδα διανυκτέρευσε το βράδυ του Σαββάτου στο ανακαινισμένο καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου Σερρών και ξεκίνησε την ανάβαση νωρίς την επομένη με προορισμό την κορυφή Αλή Μπαμπάς. Στη συνέχεια έγινε κατάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά και επιστροφή μετά από πορεία έξι περίπου ωρών στο καταφύγιο από μονοπάτι εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς μέσα από τα χιονισμένα έλατα του Λαϊλιά.

Στην ανάβαση συμμετείχε ο μόλις 20 μηνών γιός του Προέδρου του συλλόγου, Αλέξανδρος Πετροσιάν, που ανέβηκε στην πλάτη του μπαμπά του, πάτησε την χιονισμένη κορυφή Αλή Μπαμπάς και απόλαυσε τα παιχνίδια στο χιόνι, την λιακάδα και την φροντίδα και προσοχή όλων των μελών της ομάδας.


(η ομάδα του Λαϊλιά - διακρίνεται ο μικρός Αλέξανδρος στην πλάτη του μπαμπά του)


(ο μικρός Αλέξανδρος Πετροσιάν με τη μαμά του Βάνα)


Δεύτερη ομάδα ορειβατών, αποτελούμενη από 18 μέλη, τόσο παλιά μέλη του συλλόγου όσο και νέους ορειβάτες που δοκίμαζαν για πρώτη φορά την εμπειρία της ορειβασίας, με υπεύθυνη την Αντιπρόεδρο του συλλόγου Χριστίνα Σόφτα και πολύτιμο οδηγό τον παλιό και έμπειρο ορειβάτη Κώστα Σαραντάκο κατευθύνθηκαν την Κυριακή στον οικισμό Κάβο στον ορεινό όγκο του Ιάσμου. Με αφετηρία το εκπληκτικής ομορφίας μνημείο που βρίσκεται στην περιοχή, την παλαιοβυζαντινή γέφυρα Ιάσμου, ακολούθησαν το μονοπάτι που χρησιμοποιούνταν κάποτε για τη μετακίνησή τους στον Ίασμο από τους κατοίκους των εγκαταλελειμμένων πλέον πομακοχωρίων της περιοχής. Η πορεία διήρκεσε τεσσεράμιση συνολικά ώρες. Και σε αυτή την ομάδα υπήρξε συμμετοχή μικρών παιδιών, που δεν αποκλείεται να είναι η γενιά ορειβατών που ακολουθεί. Ο 7χρονος Βασίλης και ο 9χρονος Στέλιος με τη συνοδεία της μητέρας τους ανταποκρίθηκαν με υποδειγματική δύναμη και αντοχή στις απαιτήσεις της ανάβασης.


(κάτω αριστερά διακρίνονται ο μικρός Βασίλης και ο αδελφός του Στέλιος)


Τρίτη μικρή ομάδα δύο μελών του ΕΟΣ Κομοτηνής, ο Χρήστος Τζώτζος, Έφορος Αναρρίχησης του συλλόγου και το μέλος Πέλα Θεοδωράκη, συναντήθηκαν το 3ήμερο 25-26-27 Μαρτίου στο Λιτόχωρο Πιερίας με μέλη του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου με σκοπό να πραγματοποιήσουν από κοινού χειμερινή ανάβαση στον Όλυμπο. Οι καιρικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευνοϊκές και έτσι η ανάβαση στο χιονισμένο βουνό ήταν πολύ ευχάριστη. Η διαδρομή ξεκίνησε από την θέση «Γκορτσιά» και συνεχίζοντας από την τοποθεσία «Πετρόστρουγγα» κατέληξε μέσω του «Λαιμού» στο Οροπέδιο των Μουσών. Η πεζοπορία μέχρι το καταφύγιο ήταν διάρκειας 7 περίπου ωρών. Η ομάδα διανυκτέρευσε στο ορειβατικό καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» σε υψόμετρο 2.648μ. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η ανάβαση στην κορυφή Μύτικας με υψόμετρο 2.917μ.


(τεχνική ανάβαση στο Λούκι Ολύμπου από το μέλος του συλλόγου Πέλα Θεοδωράκη)


(τα μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής με τα μέλη του ΑΟΣ)

Και οι αναβάσεις συνεχίζονται κάθε Κυριακή:

Επόμενη ανάβαση στο Δραγάτη την Κυριακή 3 Απριλίου (Βαθμός Δυσκολίας 2, διάρκεια πορείας 5 ώρες, υψόμετρο 1.040 μ. - Η συμμετοχή αρχαρίων ενδείκνυται μόνο στην περίπτωση που διαθέτουν αρκετά καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδη εξοπλισμό - πληροφορίες στον υπεύθυνο Άγγελο Βάσσου: 6977271326)


Με ανανεωμένες ιδέες συνεχίζεται η δράση του Ορειβατικού Συλλόγου. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν στο πρόγραμμα και παράλληλες ποδηλατικές διαδρομές εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν. Η πρώτη τέτοια ποδηλατική δράση θα γίνει παράλληλα με την ανάβαση του συλλόγου στο οχυρό Νυμφαίας με αφορμή τον εορτασμό του οχυρού την Κυριακή 10 Απριλίου. Οι ορειβάτες θα συγκεντρωθούν στις 8 π.μ. στη Νομαρχία με υπεύθυνο τον Κώστα Σαχαρίδη (6944517300), ενώ οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 8:30 π.μ. στο ίδιο μέρος με υπεύθυνο τον γνωστό ποδηλάτη και μέλος του συλλόγου Πέππα Τζαβάρα (6972022384).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου