Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η ανάβαση στο Ύψωμα Πουλί (920 μ) την Κυριακή 13 Μαρτίου






Στο Ύψωμα Πουλί της οροσειράς της Ροδόπης περπάτησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής την περασμένη Κυριακή στις 13 Μαρτίου. Ο ανοιξιάτικος καιρός προσέλκυσε ακόμη περισσότερα μέλη και φίλους του βουνού στην κυριακάτικη δραστηριότητα του συλλόγου και έτσι 27 συνολικά άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο καθιερωμένο σημείο συνάντησης, στη Νομαρχία με υπεύθυνους ανάβασης τους Κώστα και Κατερίνα Λεοντίδη και προορισμό τον οικισμό Νυμφαίας.



Η εκκίνηση της πορείας έγινε λίγα χιλιόμετρα μετά τον οικισμό, από όπου η ομάδα ακολούθησε αρχικά ανοδική πορεία και στη συνέχεια καθοδική μέχρι τον οικισμό Άνω Μύτικας, όπου οι ορειβάτες συναντήθηκαν και αντάλλαξαν λίγες κουβέντες με τους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους του χωριού, που δείχνει ερειπωμένο και ξεχασμένο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο εγκατελελειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο 69, όπου έκαναν μια στάση ανάπαυλας, κολατσιού και χιονοπόλεμου, εκμεταλλευόμενοι την καλή διάθεση που δημιουργούσε η καλοκαιρία και το αφράτο χιόνι που ξέμεινε στις ανήλιες πλαγιές. Ο ήλιος και η δροσιά του αέρα συνόδευσε την παρέα των ορειβατών μέχρι το Ύψωμα Πουλί. Η διαδρομή συνέχισε κυκλικά, διέσχισε το παλιό τελωνείο και ολοκληρώθηκε μετά από πορεία πέντε περίπου ωρών.



Στο μεταξύ τρέχει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για την εξόρμηση του συλλόγου στο Λαϊλιά Σερρών το σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου, που λήγει στις 22 Μαρτίου. Οι θέσεις είναι περιοριμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εξόρμηση περιλαμβάνει διανυκτέρευση στο ανακαινισμένο καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου Σερρών και ανάβαση την επομένη στην κορυφή Αλή Μπαμπάς σε υψόμετρο 1.849 μ. ή σκι για όσους επιθυμούν, μιας και το καταφύγιο απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά με το οποίο συνδέεται με μονοπάτι εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Η ανάβαση είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για τη συμμετοχή αρχαρίων. Απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός χειμερινού βουνού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην υπεύθυνη διοργάνωσης Μαρία Καρακοπούλου (6976483365) και να καταβάλουν το ποσό των 20 € για προκαταβολή στον καφενέ του Γιώργου Πετροσιάν απέναντι από την πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου