Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

O ΧΡΟΝΟΣ 21.10 : Η ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΠΤΟΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ Φθινοπωρινή ανάβαση στα μαγευτικά «Θρακικά μετέωρα», Διανυκτέρευση στο καταφύγιο "Χαράλαμπος Δήμου"

Η ορεινή φύση είναι ελκυστική κάθε εποχή πόσο μάλλον στα χρώματα του φθινοπώρου και σίγουρα ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής δεν αντιστέκεται στην έλξη.

Με όρεξη συνεχίζει το φθινοπωρινό πρόγραμμα του ΕΟΣ Κομοτηνής, που οδήγησε 31 ορειβάτες, μέλη και νέους φίλους του συλλόγου στην μαγευτική τοποθεσία των «Θρακικών μετεώρων», που υψώνονται πάνω από το εγκαταλελειμμένο χωριό Αστραία, στον ορεινό όγκο του Ιάσμου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.




Ακόμη και τα πρωτοβρόχια δεν αποθαρρύνουν τους λάτρεις της φύσης και έτσι την περασμένη Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ενώ το πρωϊνό ψιχάλισμα φαινόταν δυσοίωνο και η ομάδα αρχικά σκόρπισε, τελικά ανασυγκροτήθηκε και πραγματοποίησε την προγραμματισμένη πορεία στην κορυφή Καλόγερος με αφετηρία το μύλο Τσιάμη στα Σύμβολα, ενώ μικρότερη ομάδα κατευθύνθηκε στο καταφύγιο Χαράλαμπος Δήμου με αφετηρία την τοποθεσία της μικρής Άδας.



Στο καταφύγιο «Χαράλαμπος Δήμου» του συλλόγου θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής και το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου. Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στον οποίο είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι που έχτισε ο ΕΟΣ Κομοτηνής στο χώρο του καταφυγίου τα μέλη του συλλόγου θα περάσουν ένα διήμερο στο δικό τους χώρο. Πέρα όμως από όσους διανυκτερεύσουν, μέλη του συλλόγου θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στο καταφύγιο το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκδήλωση, είτε για διανυκτέρευση στο καταφύγιο, είτε για την πορεία της επόμενης μέρας μπορούν να απευθύνονται στον Γιώργο Πετροσιάν 6979666298 και στην Χριστίνα Σόφτα 6981994810.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου