Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

O XΡONOΣ 3.10.2009: ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Παίρνουν τα όρη και τα βουνά τη μέρα των εκλογών

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Παίρνουν τα όρη και τα βουνά τη μέρα των εκλογών
03.10.2009



Θα ανεβούν σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στο καταφύγιο «Χαραλάμπους Δήμου», αλλά θα επιστρέψουν το μεσημέρι για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής δεν αλλάζει το πρόγραμμά του ούτε και την ημέρα των εκλογών. Η αυριανή ανάβαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα οδηγήσει τα μέλη του ΕΟΣ στο καταφύγιο «Χαράλαμπος Δήμου» του συλλόγου σε υψόμετρο 1.050 μ.


Η διαδρομή ξεκινά από το φυλάκιο «Μαχαίρα» και μετά από πορεία τεσσάρων περίπου ωρών, που καλύπτει υψομετρική διαφορά 525 μέτρων, καταλήγει στο ορειβατικό καταφύγιο που διατηρεί ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής. Το καταφύγιο «Χαράλαμπος Δήμου», παλιό εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο, παραχωρήθηκε στον ορειβατικό σύλλογο, που με μεράκι και προσωπική δουλειά το μετέτρεψε σε ένα κόσμημα για τον τόπο, σε ένα φιλόξενο προορισμό. Επιστρέφοντας το μεσημέρι με καθαρή πλέον σκέψη οι ορειβάτες μπορούν πια να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος με δεκαεφτά μέλη και φίλους πραγματοποίησε πορεία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο Ύψωμα Πουλί σε υψόμετρο 1040 μέτρων. Η διαδρομή περνά από την πυραμίδα 21 των συνόρων και συναντά το εγκαταλελειμμένο φυλάκιο του Δραγάτη, όπου η ομάδα αναπαύθηκε.




Την επόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει μια ενδιαφέρουσα πορεία κατά βάση πεζοπορική με προορισμό το εγκαταλελειμμένο χωριό Αστραία στον ορεινό όγκο του Ιάσμου, όπου βρίσκονται τα λεγόμενα «Θρακικά Μετέωρα», προχωρώντας σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Κατά μήκος του ποταμού Κομψάτου νιώθει κανείς έκπληξη και δέος όταν συναντά τα άγρια άλογα, τα ξεχασμένα χνάρια πολιτισμού που άφησαν πίσω τους όσοι έζησαν κάποτε εκεί, τα μαγικά πετρώματα που στοιβάζονται ανάμεσα στους βράχους, την πέτρινη παραλία που σχηματίζουν οι βράχοι παραποτάμια, την αρχιτεκτονική των σπιτιών που έχουν απομείνει, μάρτυρες της ιστορίας, τον επιβλητικό όγκο των Θρακικών Μετεώρων. Η διαδρομή διαρκεί τεσσεράμισι περίπου ώρες και καλύπτει μια υψομετρική διαφορά 400 μέτρων.





Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6981994810 (Χ. Σόφτα) και 6979666298 (Γ. Πετροσιάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου