Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Καθημερινή Εφημερίδα της Κομοτηνής Ο ΧΡΟΝΟΣ: Πεζοπορία Μαρώνεια-Μεσημβρία






Δυναμικά συνεχίζει την καλοκαιρινή δράση του ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής πραγματοποιώντας πεζοπορική διαδρομή 31 συνολικά χιλιομέτρων την Κυριακή που μας πέρασε στον ιστορικό δρόμο που ένωνε την αρχαία Μαρώνεια με την περιοχή της Μεσημβρίας

20 μέλη, παλιοί και νέοι φίλοι του συλλόγου συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην πλατεία της Μαρώνειας και κατηφόρισαν προς τον ιστορικό δρόμο που ξεκινά από το 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Μαρώνεια - Αγ. Χαράλαμπος και κατευθύνεται νοτιοανατολικά προς το Αρχαίο Θέατρο. Βαδίζοντας μέσα στην ιστορία οι πρωινοί ορειβάτες της Κυριακής πέρασαν τη διασταύρωση προς Μαρμαρίτσα, συνάντησαν τα τείχη της προϊστορικής Ισμάρας, την Ακρόπολη, προσπέρασαν το δύσβατο Οδύσσειο ρείθρο και τη διασταύρωση προς τη Βυζαντινή Σύναξη και συνέχισαν πάνω από το Σέρρειο Ακρωτήριο αντικρίζοντας πλέον την κοιλάδα των Πετρωτών. Ο δρόμος σταδιακά κατεβαίνει και καταλήγει στην παραλία φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα και συνεχίζει πλέον ασφαλτοστρωμένος μέχρι που συναντά τον χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης, που ήταν και ο προορισμός της πορείας του συλλόγου, όπου οι συμμετέχοντες στην πεζοπορία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι πρωινές ώρες βοήθησαν τους πεζοπόρους να αποφύγουν την έντονη ηλιοφάνεια, με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι κατά την επιστροφή τους στη Μαρώνεια, γεγονός όμως που μετέτρεψε την παραλία της Μαρμαρίτσας σε έναν επίγειο παράδεισο.

Η επόμενη ορειβατική συνάντηση του ΕΟΣ Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί στη Θάσο το σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου για ανάβαση στην κορυφή Υψάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου