Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Απαιτητική ανάβαση στο Υψάριο Θάσου, Ο ΧΡΟΝΟΣ 28.08.2009



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ:


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Απαιτητική ανάβαση στο Υψάριο Θάσου
28.08.2009

Με παγωμένη μπίρα και μεζέ στο καφενείο της Ποταμιάς ξεκίνησε η συνάντηση των ορειβατών του ΕΟΣ Κομοτηνής για ανάβαση στην κορυφή Υψάριο της Θάσου το περασμένο σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Το ορειβατικό μονοπάτι προς την κορυφή του Υψάριου όρους ξεκινά από την Ποταμιά, όπου τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν για να πραγματοποιήσουν μια σχετικά απαιτητική ανάβαση, δεδομένων των συνθηκών και των δυσκολιών που επιφέρει η καλοκαιρινή υψηλή θερμοκρασία.

Λίγα μέτρα πριν την κορυφή βρίσκεται το καταφύγιο του θάσιου ορειβατικού συλλόγου, χτισμένο σε πανοραμική τοποθεσία, όπου η ομάδα διανυκτέρευσε. Η μαγεία του έναστρου ουρανού και της εκθαμβωτικής νυχτερινής θέας αποζημίωσαν την ορειβατική παρέα για την κούραση της μέρας.


Το πρωϊνό ξύπνημα των ορειβατών ακολούθησε η ανάβαση στην κορυφή, σε υψόμετρο 1.263 μέτρων και κατάβαση στη συνέχεια στην Ποταμιά, απ’ όπου η ομάδα σκορπίστηκε στις παραλίες για να νιώσει την ηδονή της δροσερής βουτιάς στα κρυστάλλινα νερά του νησιού.

Το επόμενο Σάββατο στις 29 Αυγούστου, μια βδομάδα πριν την καθιερωμένη ανάβαση του ΕΟΣ Κομοτηνής στον Όλυμπο, θα γίνει νυχτερινή πορεία προς την κορυφή του Παπικίου όρους. Η συνάντηση για αναχώρηση θα είναι στη νομαρχία Ροδόπης στις 6.30 το απόγευμα και οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν θα πρέπει να είναι στοιχειωδώς εξοπλισμένοι για ανάβαση και επιπλέον εφοδιασμένοι με φακό κατά προτίμηση κεφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου