Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Φαξ: 2122222676 Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Δύο Αθλητές βουνού του ΕΟΣ Κομοτηνής στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου
Δύο από τα πλέον ενεργά μέλη του τοπικού συλλόγου της Ορειβατικής οικογένειας της πόλης μας,  συμμετείχαν στις 2-9-2018 στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου συμμετέχοντας στον παλιότερο (ο πρώτος) αγώνα βουνού που καθιερώθηκε ποτέ στην Ελλάδα  το 1986, πετυχαίνοντας μάλιστα σημαντικότητες διακρίσεις σε Πανελλήνιο Επίπεδο.
Συγκεκριμένα το μέλος του ΕΟΣ Κομοτηνής Emine Sarisoy - Dimitriadis κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία των Γυναικών λαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο και ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου με χρόνο 6:10 λεπτά, ενώ το μέλος του Συλλόγου  Πέτρος Γιαγτζόγλου τερμάτισε 177ος με χρόνο 8:19 λεπτά στην ίδια διοργάνωση. Σημειώνουμε ότι και οι 2 αθλητές συμμετείχαν για πρώτη φορά στον αγώνα που διοργανώνει για 32 συνεχόμενα χρόνια ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης.  Ο παραπάνω αγώνας είναι ο μόνος Ορειβατικός αγώνας στην χώρα μας που διοργανώνεται από Σύλλογο της Ορειβατικής Ομοσπονδίας της χώρας και για την συμμετοχή σε αυτόν απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αφού είναι συνολικής απόστασης 41,8 χλμ και 2700μ. Υψομετρικής Διαφοράς στα πανέμορφα μονοπάτια του Ολύμπου του ψηλότερου Βουνού της Ελλάδας.Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου


Ιστορικό


O Oρειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου είναι ο πρώτος, στο είδος του αγώνας, που έγινε στην Ελλάδα  στον οποίο οι αθλητές τρέχουν 41 χιλιόμετρα περίπου ακολουθώντας την κλασσική διαδρομή ανάβασης (Γκορτσιά-Σκούρτα-Οροπέδιο Μουσών-Πριόνια-Ενιπέας-Λιτόχωρο. Ο Αγώνας θεσπίσθηκε  και αγαπήθηκε από το σύνολο του ορειβατικού κόσμου της χώρας μας.


Powered by Wikiloc
Το  1986
 μια ομάδα ορειβατών-αναρριχητών του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, με ανήσυχο πνεύ­μα και με επικεφαλής τον Δημήτριο Μπατάρα τότε πρόεδρο του ΕΟΣ, συνέλαβε την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας μιας νέας μορφής ορειβασίας. Ενός μαραθώνιου δρόμου στο χώρο του βουνού και μάλιστα στην «κατοικία των 12 θεών», τον μυθικό Όλυμπο.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό κλασικού ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρ­μοσμένου στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό.
Η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη διεξαγωγή του οφείλεται κυρίως στη μεγάλη συμ­μετοχή αθλητών από όλα σχεδόν τα ορειβατικά σωματεία της χώρας καθώς και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών από το εξω­τερικό.
Η σκέψη των εμπνευστών του αγώνα τότε και σήμερα του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης δεν είναι ο μαραθώνιος αυτός απλά να αποτελέσει μία α αθλητική αναμέτρηση ανάμεσα στις άλλες, , αλλά με αφορμή τον αγώνα να προσκαλέσει το ευρύτερο κοι­νό να συμμετάσχει σε μια μεγάλη γιορτή και να μοιραστεί μαζί με τους λάτρεις της ορειβασίας την αγάπη για το βουνό, το σεβασμό προς τη φύση και την ιδέα της κοινής προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας.
Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου διεξάγεται κατά μήνα Σεπτέμβριο κάθε χρόνο και είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που διοργανώνεται από Ορειβατικό Σωματείο χωρίς οικονομικό όφελος. Εξυπηρετείται δε αποκλειστικά από εθελοντές.

 

Να σημειώσουμε ότι, στον συγκεκριμένο αγώνα βουνού που είναι αγώνας ορόσημο για τους Ελληνικούς Αγώνες Βουνού είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο και ειδικά στην δεύτερη θέση μέλος του συλλόγου της πόλης μας και του ΕΟΣ Κομοτηνής. 


Πολλά Συγχαρητήρια και καλές και ασφαλείς αναβάσεις στα μέλη και αθλητές του Συλλόγου..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου