Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Φαξ: 2122222676 Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Κυριακή 29 Απριλίου μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής στα βουνά της Ροδόπης


φωτογραφία:  Κάβος Ιάσμου 29-4-2018 Ράνια Σαμπάνη

Διπλή ορειβατική εξόρμηση στα βουνά της οροσειράς της Ροδόπης για την Κυριακή 29 Απριλίου που μας πέρασε, προπαραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς  για τους φίλους του τοπικού Ορειβατικού Συλλόγου της πόλης μας, οι οποίοι μας δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους για το διάστημα που ακολουθεί και μας παρακινούν " Πάρτε τα βουνά .....είναι Υγεία...." υπενθυμίζοντας με κάθε τρόπο τον αστείρευτο φυσικό πλούτο και την ομορφιά που υπάρχει λίγο έξω από το σπίτι μας! 

φωτογραφία:  Κάβος Ιάσμου 29-4-2018 Ράνια Σαμπάνη

Συγκεκριμένα την Κυριακή που μας πέρασε 15 μελής ομάδα μελών και φίλων του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής με αρχηγό τον Πέτρο Ν. Γιαγτζόγλου  επιχείρησε ήπια πεζοπορική διαδρομή από το σημείο Μεσαιωνική Γέφυρα Κομψάτου προς την καρδιά του Καταφυγίου Αγριάς Ζωής Διχάλας - Πόας σημείο Κάβος Ιάσμου. Η ολιγομελής ομάδα φίλων του βουνού διέσχισαν  παραποτάμια ανοδική πορεία στον ποταμό Κομψάτο (Curu - Cay: Ξηροπόταμος)  θαύμασαν από ψηλά του μαίανδρους και όμορφους σχηματισμούς του ποταμού, συναντήθηκαν με ορεισίβιους Πομάκικης καταγωγής ντόπιους κάτοικους και κατέφθασαν σε εγκατελειμένους οικισμούς που είχαν σε περασμένες δεκαετίες δραστηριότητα και  ζωή. 


φωτογραφία:  Κάβος Ιάσμου 29-4-2018 Ράνια Σαμπάνη
Η ομάδα που μεταξύ άλλων είχε στη σύνθεση της και την νεαρή Μαρία ηλικίας 7 ετών κάνοντας την πρώτη της πεζοπορική διαδρομή, κατέγραψε συνολικά απόσταση 14 χλμ μέσα στο πανέμορφο δάσος και ολοκλήρωσε τη διαδρομή μετά από πορεία 4,5 περίπου ωρών απολαμβάνοντας  τη δροσιστική αύρα του ποταμού Κομψάτου και του τρεχούμενων πηγών και ρεματιών που συναντά κανείς σε ολόκληρο το μήκος και πλάτος της πορείας. 

Παπίκιο Ροδόπης 29-4-2018, φωτογραφία : Χρήστος Τζώτζος

Μια δεύτερη ομάδα μελών του τοπικού συλλόγου αποτελούμενη από τους Χρήστο Τζώτζο, Κώστα Μπραντή, Χρήστο Γανίτη και Θεοδώρα Πεχλιβάνη, υποδηλώνοντας τη θρακική φιλοξενία και επιδεικνύοντας με σχετική σεμνότητα την γνώση και εμπειρία, ανέλαβε κατόπιν πρόσκλησης, να ηγηθεί και οδηγήσει με ασφάλεια 49μελή αποστολή απο το Φυσιολατρικο τμήμα πολιτιστικού συλλόγου ΟΤΕ Αθήνας, στη ψηλότερη κορυφή του Νομού Ροδόπης Παπίκιο (υψομ. 1483μ)

Παπίκιο Ροδόπης 29-4-2018, φωτογραφία : Χρήστος Τζώτζος

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη συνοδεία που παρέχουν μέλη του τοπικού συλλόγου σε πολυπληθή αποστολή εκδρομέων στη ψηλότερη κορυφή της πόλης μας το τελευταίο μήνα (είχε προηγηθεί στις 25 Μαρτίου σε 33 μέλη του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης), καθώς και ότι την διαδρομή του Ιάσμου - Κάβου την έχουν προγραμματίσει στο πρόγραμμα τους εντός του προσεχούς μήνα άλλοι 2 σύλλογοι  (από Θεσσαλονίκη και Δράμα) γεγονός που αποδεικνύει ότι η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Κομοτηνής τυχαίνει επισκεψιμότητας και είναι δημοφιλής προορισμός της Ελλάδας .   


Αγέλη με άγρια άλογα στη περιοχή Ιάσμου, φώτο από το αρχείο του ΕΟΣ Κομοτηνής


Τέλος ενημερώνουμε το κοινό και τους φίλους της Ορειβασίας ότι την επόμενη Κυριακή 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ήπια πεζοπορική διαδρομή  10 χλμ. με διάρκεια πορείας 4 ώρες στα στενά του Νέστου (θέση Γαλάνη) με υπεύθυνη την Χριστίνα Σόφτα, και το τριήμερο Σάββατο 12/5 - Δευτέρα 14/5 (Ελευθέρια Θράκης) ο ΕΟΣ Κομοτηνής με τον ΕΟΣ Ξάνθης συνδιοργανώνουν ανάβαση στα Αθαμανικά Όρη στην κορυφή Κακαρδίτσα πληροφορίες: Γιώργος Πετροσιάν (Καφενές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου