Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δραγάτης - Φυλάκιο 69 - 30 χρόνια ΕΟΣ



Αναβλήθηκε η εξόρμηση του ΕΟΣ Κομοτηνής στο Φαλακρό όρος την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου λόγω της κακοκαιρίας των ημερών που κράτησε κλειστό το χιονοδρομικό κέντρο εκείνες τις μέρες, ο σύλλογος ωστόσο δεν έμεινε άπραγος, αλλά κατευθύνθηκε στο ερειπωμένο φυλάκιο του Δραγάτη στην οροσειρά της Ροδόπης σε υψόμετρο 1.040 μέτρα. Η ορειβατική ομάδα των 9 ατόμων με υπεύθυνο ανάβασης τον Χρήστο Τζώτζο ξεκίνησε την πορεία της από τα 230 μέτρα και προσέγγισε την κορυφή του Δραγάτη μέσα σε χιονισμένο τοπίο και με το χιόνι να πέφτει κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ωστόσο ο καιρός άνοιξε και οι λιγοστές αχτίδες του ήλιου ήταν αρκετές για να αλλάξουν το σκηνικό και να χαρίσουν στην ομάδα μια απολαυστική πορεία, που ολοκληρώθηκε σε πέντε περίπου ώρες.






Την επόμενη Κυριακή ο σύλλογος έχει προγραμματισμένη ανάβαση στο Φυλάκιο 69, μια εύκολη ανάβαση 5 ωρών συνολικά σε υψόμετρο 920 μέτρων. Πληροφορίες στον υπεύθυνο της ανάβασης Γιώργο Πετροσιάν (25310-30702).



Στο μεταξύ αξίζει να υπενθυμίσουμε την σημαντική για το σύλλογο εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης και λειτουργίας του που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Diamond στις 8 μ.μ. Θα είναι μια βραδιά μεταξύ ανθρώπων που τους συνδέει μέσα στις δεκαετίες η αγάπη τους για το βουνό και που το κοινό τους χόμπυ, η ορειβασία, τους κάνει να νιώθουν σαν μια μεγάλη οικογένεια. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, παλιά και νέα μέλη, φίλοι του συλλόγου και αθλητές και θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους πρωτεργάτες του συλλόγου και σε ανθρώπους που προσέφεραν στο σύλλογο, καθώς και στους φετινούς αναβάτες του Ολύμπου και σε αθλητές με επιτυχίες. Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι να συμμετέχουν με τις οικογένειες τους. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 12,50 € με φαγητό και κρασί, ενώ η παιδική πρόσκληση κοστίζει 5 € με φαγητό και χυμό. Προσκλήσεις μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τον «καφενέ» του Γιώργου Πετροσιάν (απέναντι από την πυροσβεστική), καθώς και από τα μέλη του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου