Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ολοκλήρωση Σχολής Aναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων - 1η Αναρριχητική Συνάντηση στο Νέστο - Πεζοπορία στο Νέστο - Καλοκαιρινό πρόγραμμα




ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2011
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής. Με εκπαιδευτή τον Αρχοντή Εξακοΐδη οι αρχάριοι αναρριχητές μυήθηκαν στις βασικές τεχνικές αναρρίχησης βράχου, απέκτησαν εξοικείωση με τα υλικά και τον εξοπλισμό αναρρίχησης και εξασκήθηκαν στο άθλημα της αναρρίχησης τόσο στην κλειστή πίστα αναρρίχησης που διαθέτει ο σύλλογος, όσο και στα αναρριχητικά πεδία της Στρύμης, της Ηρακλείτσας Ν.Καβάλας, των Μετεώρων και του Νέστου.

Η Σχολή έκλεισε με τη διοργάνωση της 1ης Αναρριχητικής Συνάντησης από τον ΕΟΣ Κομοτηνής στα πεδία του Νέστου. Στη συνάντηση συμμετείχαν πέρα από τους εκπαιδευόμενους της σχολής, παλιοί και νέοι αναρριχητές του συλλόγου, αρχάριοι και έμπειροι, συνολικά 16 άτομα, και πραγματοποίησαν διαδρομές όλων των βαθμών δυσκολίας (από 5α έως 7β).

Το Σάββατο το βράδυ μετά το σκαρφάλωμα οι συμμετέχοντες δείπνησαν σε ταβέρνα της περιοχής και κατασκήνωσαν σε αντίσκηνα στην όχθη του ποταμού Νέστου. Ο δυνατός άνεμος δυσκόλεψε τη βραδινή ξεκούραση, ωστόσο το σκαρφάλωμα συνέχισε με την ίδια όρεξη την Κυριακή. Οι αναρριχήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πεδία Μπαλκόνι, Νταμάρι και Σπηλιά. Η ομάδα αποχώρησε έχοντας γεμίσει θετική ενέργεια και ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη συνάντηση του χρόνου στην Ηρακλείτσα.







Την Κυριακή οι αναρριχητές δέχτηκαν επίσκεψη από τους ορειβάτες του συλλόγου, που πραγματοποίησαν πεζοπορία 10 χιλιομέτρων στα στενά του Νέστου. 12 μέλη και φίλοι, ανάμεσα τους και ο 2χρονος Αλέξανδρος Πετροσιάν, περπάτησαν σε μια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους παραποτάμια διαδρομή και απόλαυσαν για άλλη μια φορά το θαύμα της φύσης και τους φίλους τους που κρεμόντουσαν στα βράχια…







Ο σύλλογος θα εξορμήσει ξανά στον Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θα κλείσει το εντατικό χειμερινό πρόγραμμα με την 28η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Νιγρίτα Σερρών. Τους ζεστούς θερινούς μήνες, όμως, δεν θα μείνει ανενεργός. Το πρόγραμμα του συλλόγου θα κυλήσει κανονικά, με τη διαφορά ότι οι αναβάσεις θα πραγματοποιούνται με την προϋπόθεση να έχει δηλωθεί έγκαιρα ενδιαφέρον συμμετοχής στους αντίστοιχους υπεύθυνους. Εξορμήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν είναι το διήμερο στη ΘΑΣΟ (9-10 Ιουλίου), η αποστολή του συλλόγου στην 71η Π.Ο.Σ. (Δίρφη 1.743 μ - διοργανωτής ΕΟΣ Χαλκίδας στις 16-17 Ιουλίου), το τριήμερο στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Εθνικός Δρυμός Πίριν - Bezbog 2.650 μ) στις 13-15 Αυγούστου και η διανυκτέρευση στην κορυφή του ΠΑΠΙΚΙΟΥ όρους το ΣΚ 20-21 Αυγούστου.

Το ΔΣ του συλλόγου εύχεται στα μέλη και τους φίλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, καλές αναβάσεις, καλές διακοπές....και τους παροτρύνει να μην αφεθούν και ξεχαστούν στις παραλίες, γιατί ο Σεπτέμβριος ξεκινάει με ΟΛΥΜΠΟ (3-4 Σεπτεμβρίου) και χρειάζεται προπόνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου