Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ανοιξιάτικη δράση του συλλόγου - Κάρδαμος, Φαλακρό, Νιγρίτα, Νέστος



Ανάβαση στα ορεινά του Άνω Καρδάμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου με τη συμμετοχή 18 ορειβατών, παλιών μελών και νέων φίλων του συλλόγου. Η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε την πορεία της μέσα από τον οικισμό του Άνω Καρδάμου και με συνοδό τον καλό ανοιξιάτικο καιρό κατευθήνθηκε στα Εληνοβουλγαρικά σύνορα ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 4 περίπου ώρες και έχοντας απολαύσει το "απέραντο πράσινο" της οροσειράς της Ροδόπης.




Το Φαλακρό όρος του Ν.Δράμας θα έχει ως προορισμό ο σύλλογος την επόμενη Κυριακή 29 Μαΐου, με σκοπό να πραγματοποιήσει μια ανοιξιάτικη ανάβαση αυτή τη φορά σε σκηνικό τελείως διαφορετικό από το χιονισμένο. H διαδρομή θα διαρκέσει 5 ώρες και θα καταλήξει στην κορυφή του Φαλακρού όρους σε υψόμετρο 2.232 μ. Ο μακρινός προορισμός θα αλλάξει την ώρα αναχώρησης και έτσι αντί για 8 π.μ. οι συμμετέχοντες στην ανάβαση θα συναντηθούν στις 7 π.μ. στη Νομαρχία.



Στο μεταξύ, τα μέλη του συλλόγου ετοιμάζονται για μια ακόμη εκτός νομού εξόρμηση, το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου, με προορισμό τη Νιγρίτα Σερρών, όπου θα πραγματοποιηθεί η 28η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση. Η ομάδα του ΕΟΣ Κομοτηνής θα συναντηθεί εκεί με ορειβάτες από όλη την Ελλάδα, θα κατασκηνώσουν και θα γλεντήσουν στην ύπαιθρο και θα πραγματοποιήσουν όλοι μαζί ανάβαση στα ορεινά της περιοχής. Η διαδρομή είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι και είναι μια καλή ευκαιρία για τους λιγότερο έμπειρους ορειβάτες και φίλους του βουνού να δοκιμάσουν την εμπειρία της εκδήλωσης αυτής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό βουνό της βόρειας έλλαδας και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος ορειβατικού κόσμου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου, Γιώργο Πετροσιάν, στον καφενέ απέναντι από την Πυροσβεστική (τηλ.25310-30702).



Το ίδιο Σαββατοκύριακο, 4-5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αναρριχητική συνάντηση στο Νέστο, όπου απόφοιτοι σχολών και μη θα πραγματοποιήσουν αναρριχήσεις όλων των βαθμών δυσκολίας. Υπεύθυνοι: Χρήστος Τζώτζος (6973645145), Αρχοντής Εξακοΐδης (6944593064)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου