Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η ανάβαση στο Μπέλες 13-14 Μαΐου



Μια υπέροχη ανοιξιάτικη ανάβαση πραγματοποήσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής το διήμερο 13-14 Μαΐου στο όρος Μπέλες του νομού Σερρών με υπεύθυνους αποστολής το Γιώργο Χριστοφορίδη και τη Χριστίνα Σόφτα. Η ομάδα του ΕΟΣ Κομοτηνής διανυκτέρευσε την Παρασκευή που μας πέρασε στον οικισμό Κερκίνη, σε έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, περιηγήθηκε στη λίμνη, που αποτελεί προστατευμένο υδροβιότοπο και δείπνησε σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα του χωριού.



Ξημερώματα της επόμενης μέρας η ομάδα κατευθύνθηκε στον οικισμό Άνω Πορρόια, όπου και συναντήθηκε με ορειβατική παρέα από τη Θεσσαλονίκη, μέλος της όποιας, ο Χρήστος Μπλάντας, υπήρξε παλιά ενεργό μέλος του συλλόγου της Κομοτηνής και παραμένει μέλος του συλλόγου και καλός φίλος, καθώς και με τον Πρόεδρο του νεοσύστατου τοπικού ορειβατικού συλλόγου "Μπέλες", που συνόδευσε την ομάδα στην κορυφή με υποδειγματική φιλοξενία. Η διαδρομή προς την κορυφή ήταν μαγευτική με τις μυρωδιές της άνοιξης σε κάθε πάτημα και την εκπληκτική θέα στη λίμνη να δίνει δύναμη στην ομάδα να συνεχίσει, αποζημιώνοντάς την για την κούραση.



Ο καιρός αρωγός και έτσι η ορειβατική παρέα Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την ανάβαση σε πέντε ώρες, αναπαύτηκε για λίγο στο χώρο του καταφυγίου του τοπικού συλλόγου, παλιό στρατιωτικό φυλάκιο, που έχουν αρχίσει να αναστηλώνουν τα μέλη του συλλόγου με πολύ προσωπικό μόχθο και πήρε το δρόμο της επιστροφής, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε εννιά ώρες συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου