Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Από το Λειβαδίτη..... στο Μπέλλες




Στο Λειβαδίτη, τον εκπληκτικής ομορφιάς καταρράκτη, περιπλανήθηκαν την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου 36 ορειβάτες του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής. Με υπεύθυνους τα σχετικά νέα μέλη του συλλόγου Κώστα Καρρά και Γιάννη Αραμπατζή, 36 άτομα περπάτησαν μέσα από το πανέμορφο μονοπάτι στο κατάφυτο από οξιές δάσος του Λειβαδίτη και θαύμασαν τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων μήκους 60 μέτρων. Η ορειβατική παρέα ολοκλήρωσε την ευχάριστη εξόρμηση με γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Ένα μικρό διάλειμμα για το Πάσχα και οι ορειβάτες θα ξαναβρεθούν την πρωτομαγιά, που θα την περάσουν στο καταφύγιο του συλλόγου, Χαράλαμπος Δήμου, στο Ύψωμα Φύλακας της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1.050 μ. Εκεί θα συγκεντρωθούν ορειβάτες με τις οικογένειές τους, μέλη του συλλόγου ή και φίλοι του βουνού, αφού θα έχουν πρώτα πραγματοποιήσει πορεία ανάβασης με εκκίνηση τον οικισμό της Μ.Άδας. Στον προάυλιο χώρο του καταφυγίου θα στηθούν ψησταριές και ίσως ένα αυθόρμητο πρωτομαγιάτικο γλέντι, από αυτά μας έχει συνηθίσει ο ΕΟΣ Κομοτηνής. Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να πιάσουν το Μάη κάπου ψηλά, ας προμηθευτούν τα δέοντα για ψήσιμο και ας ακολουθήσουν την ορειβαρική παρέα. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση είναι το ΔΣ και περισσότερες πληροφορίες μπορεί να πάρει κανείς στον "Καφενέ" του Γιώργου Πετροσιάν, προέδρου του συλλόγου, απέναντι από την Πυροσβεστική.

Δραστήριος θα συνεχίσει ο σύλλογος και το Μάιο. Εξόρμηση στο όρος Μπέλλες του νομού Σερρών διοργανώνει για το τριήμερο 13-15 Μαΐου. Η υψηλότερη κορυφή του φθάνει τα 2.031 μ. και προσφέρει εκπληκτική θέα στις λίμνες Κερκίνη και Δοϊράνη. Η ανάβαση είναι Βαθμού Δυσκολίας 3, οι ώρες πορείας υπολογίζονται στις 12 συνολικά, και η διαδρομή καλύπτει μεγάλη υψομετρική διαφορά και περιλαμβάνει μεγάλες κλίσεις, οπότε η συμμετοχή στην ανάβαση προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία. Ωστόσο, για όσους δεν συμμετέχουν στην ανάβαση θα υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης στη λίμνη Κερκίνη μέσω των δραστηριοτήτων που οργανώνονται από το "Περιηγητικό Οικολογικό Κέντρο Κερκίνης - Μπέλλες", γνωστότερο ως "Οικοπεριηγητής", που μπορεί να περιλαμβάνουν ποδηλασία περιμετρικά της λίμνης, ιππασία, κανό ή βόλτα με καραβάκι στη λίμνη και ξενάγηση στις φωλιές των κορμοράνων και των ερωδιών. Την εποχή αυτή αναμένεται τα νούφαρα στην λίμνη να είναι ανθισμένα. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση είναι ο Γιώργος Χριστοφορίδης (6977991586) και η Χριστίνα Σόφτα (6981994810), όπου μπορείτε να απευθύνεστε για σχετικές πληροφορίες. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν έγκαιρα μέχρι 9 Μαΐου προκαταβάλλοντας το ποσό των 40 € στον «καφενέ» του Γιώργου Πετροσιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου