Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"Πολυάσχολος" ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής και το περασμένο Σαββατοκύριακο

"Πολυάσχολος" ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής και το περασμένο Σαββατοκύριακο.



Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διπλή δράση, πεζοπορία-ποδηλασία, που ήταν προγραμματισμένη με αφορμή τον εορτασμό του Οχυρού Νυμφαίας την Κυριακή 10 Απριλίου. 33 συμπολίτες μας, μέλη και φίλοι του ορειβατικού συλλόγου, ξεκίνησαν από τον οικισμό της Πανδρόσου και με υπεύθυνο τον Κώστα Σαχαρίδη κατευθύνθηκαν στο Οχυρό Νυμφαίας μετά από πορεία δύο περίπου ωρών. Ανάμεσα στην ορειβατική παρέα ήταν και το μικρότερο μέλος του συλλόγου, ο μόλις 20 μηνών γιός του Προέδρου του Συλλόγου, Αλέξανδρος Πετροσιάν, που εντάχθηκε πλέον κανονικά στους κόλπους του συλλόγου, αφού στις πλάτες του πατέρα του έχει ήδη τρεις αναβάσεις στο ιστορικό του. Με διαφορά μισής ώρας στο πρωινό ραντεβού συγκεντρώθηκε η ποδηλατική ομάδα που με υπεύθυνο το μέλος του συλλόγου Πέππα Τζαβάρα, πραγματοποίησε την πρώτη ποδηλατική δράση του ορειβατικού συλλόγου, που είχε τον ίδιο προορισμό, το Οχυρό της Νυμφαίας, από τον ασφαλτόδρομο που διέρχεται από το άλσος Νυμφαίας. Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, αρκετά κοπιαστική ωστόσο, οι 24 ποδηλάτες που συμμετείχαν έφτασαν στον προορισμό τους και συναντήθηκαν με την ομάδα της πεζοπορίας.



Παράλληλα, το ορειβατικό καταφύγιο του συλλόγου «Χ.Δήμου», που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μ στη θέση Φύλακας της οροσειράς της Ροδόπης, επισκέφτηκε Τμήμα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής. Η επίσκεψη ήταν εκπαιδευτικού περιεχομένου και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ειδικότητας αναψυχή και αθλητισμός. Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν να γνωρίσουν οι φοιτητές οικολογικούς προορισμούς και ορειβατικά μονοπάτια. Η ομάδα των φοιτητών διανυκτέρευσε στο καταφύγιο συνοδευόμενη από το συμφοιτητή της και μέλος του συλλόγου Πέτρο Παπαδόπουλο, το μέλος Χρήστο Ανυφαντή και τον εκπαιδευτή Αρχοντή Εξακοΐδη.



Με ενδιαφέρον συνεχίζεται το πρόγραμμα του συλλόγου την Κυριακή 17 Απριλίου με μια χαμηλού βαθμού δυσκολίας διαδρομή στον εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς καταρράκτη του Λειβαδίτη, που είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων ύψους περίπου 60 μέτρων. Η διαδρομή περιλαμβάνει κάθοδο στον καταρράκτη στα 860 μ. υψόμετρο μέσα από το πυκνό δάσος οξιάς και σημύδας και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης στα 1.260 μ., καλύπτει δηλαδή υψομετρική διαφορά 400 μέτρων. Στην εξόρμηση αυτή ενδείκνυται η συμμετοχή αρχαρίων, καθώς απαιτείται απλά καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδης εξοπλισμός. Υπεύθυνοι για σχετικές πληροφορίες είναι τα μέλη του συλλόγου Κώστας Καρράς (6944353709) και Γιάννης Αραμπατζής (6936132192).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου