Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ 30.1.2010: ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΠΟΡΕΙΑ Ο πανέμορφος Λειβαδίτης επόμενος σταθμός των ορειβατών της Κομοτηνής

Θα ακολουθήσουν αναβάσεις στο Φαλακρό της Δράμας και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας εξόρμηση στο όρος Μπέλες
Άλλοτε απαιτητικές και άλλοτε χαλαρές οι διαδρομές που ακολουθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, το μόνο σίγουρο πως είναι πάντα αναζωογονητικές. Με μια εύκολη πορεία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη θα συνεχίσουν την δράση τους οι ορειβάτες αύριο Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Η πορεία ξεκινά από τον γραφικό οικισμό του Λειβαδίτη στα ορεινά του Ν. Ξάνθης σε υψόμετρο 1.260 μ. και ακολουθεί κάθοδος στον εντυπωσιακό καταρράκτη, τον μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Η διαδρομή διαρκεί συνολικά τέσσερις ώρες και είναι προσιτή σε αρχάριους της ορειβασίας. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 8 π.μ. στη νομαρχία.

Την επόμενη Κυριακή στις 7 Φεβρουαρίου το ραντεβού στη νομαρχία θα γίνει νωρίτερα στις 7 π.μ. και η ορειβατική παρέα που θα συγκεντρωθεί θα κάνει για τρίτη φορά φέτος την απόπειρα να φτάσει στην κορυφή του Φαλακρού όρους σε υψόμετρο 2.232 μ. Η κακοκαιρία και η κακή κατάσταση του δρόμου προς το χιονοδρομικό κέντρο στάθηκαν εμπόδια τις προηγούμενες φορές. Οι βαθμοί δυσκολίας ανεβαίνουν λόγω του χιονιού και ο χειμερινός εξοπλισμός βουνού κρίνεται αναγκαίος για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.
Μια εξίσου δυνατή ανάβαση θα πραγματοποιηθεί στο όρος Μπέλες του Ν.Σερρών το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας, για την ακρίβεια την Παρασκευή και το Σάββατο στις 12-13 Φεβρουαρίου, ώστε να μπορεί κανείς να συνεχίσει το τριήμερο του μετά την κατάβαση. Η ανάβαση στην κορυφή Καλαμπάκα (2.031 μ) του όρους Μπέλες θα γίνει από τον γραφικό οικισμό Άνω Πορόια του Ν. Σερρών και οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν έγκαιρα.

Και κινηματογραφόφιλοι οι ορειβάτες της Κομοτηνής
Στο μεταξύ μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσουν στον κινηματογράφο Ολύμπιον την προβολή του ντοκιμαντέρ "Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ", που σκηνοθέτησε ο Παύλος Τσιαντός, το οποίο πήρε τη 2η θέση, βραβείο κοινού, στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009. Πρόκειται για την καταγραφή της διαδρομής μέχρι τα 8.850 μ. της κορυφής, που ακολούθησε η ελληνική ομάδα την άνοιξη του 2004. Δύο ελληνικές ομάδες ξεκίνησαν για την πέμπτη προσπάθεια. Η μία επέλεξε την νότια διαδρομή από το Νεπάλ και η άλλη, τη βόρεια από το Θιβέτ. Η κάμερα ακολούθησε την νότια ομάδα η οποία κάτω από την καθοδήγηση του Ελληνοαμερικανού ορειβάτη Πιτ Άθανς, στοχεύει αυτή τη φορά να φτάσει στη κορυφή. Η πορεία ήταν γεμάτη με εμπόδια. Το μεγάλο υψόμετρο, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι τεχνικές δυσκολίες στο βουνό, η έλλειψη χρημάτων και υποστήριξης, οι προστριβές μεταξύ των ορειβατών, ακόμη και δύο θάνατοι, δεν στάθηκαν ωστόσο, ικανά να ανακόψουν το όραμα. Η ταινία προβάλλεται ξανά στο «Ολύμπιον» την Τρίτη 2/2, στις 19:00. Η προβολή γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας που διοργανώνουν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου