Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις συμμετοχής για την ανάβαση στο Μπέλες (2.031 μ) του Ν.Σερρών, 12-13.2.2010


Μπέλες - Λίμνη Κερκίνη

Υψόμετρο 2.031 μ
Υψόμετρο αφετηρίας 400 μ.
Υψομετρική διαφορά 1.631 μ. - ώρες πορείας 8
Βαθμός Δυσκολίας 5
Υπεύθυνοι: Χριστίνα Σόφτα 6981994810
Στέλιος Αθανασιάδης

Η ανάβαση στην κορυφή Καλαμπάκα (2.031 μ) του όρους Μπέλες θα γίνει από τον γραφικό οικισμό Άνω Πορόια του Ν.Σερρών.

Η αποστολή θα αναχωρήσει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 14:30 από το πάρκινγκ της Νομαρχίας. Η μετάβαση στα Άνω Πορόια, όπου και θα διαμείνουμε, θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Προβλέπεται ότι το ταξίδι από Κομοτηνή θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.

Η ώρα αναχώρησης είναι προαιρετική και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν παρέα σχηματίζοντας ένα κομβόι αυτοκινήτων. Από τη στιγμή που η μετάβαση γίνεται με ιδιωτικά μέσα υπάρχει για τον καθένα η δυνατότητα να ταξιδέψει νωρίτερα ή αργότερα, ανάλογα με το πρόγραμμά του, αρκεί να έχει φτάσει στο ξενοδοχείο στις 20:30 περίπου, όπου θα συγκεντρωθούμε όλοι για να μιλήσουμε για την ανάβαση, να φάμε όλοι μαζί σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού και να κοιμηθούμε νωρίς για να ήμαστε έτοιμοι για το πρωινό ξύπνημα της επόμενης μέρας.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, θα ξυπνήσουμε στις 6:00 για να πάρουμε πρωινό και να αναχωρήσουμε στις εφτά για την κορυφή. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, τις ώρες πορείας και τον απαιτούμενο εξοπλισμό θα λαμβάνεται ενημερωτικά μηνύματα.

Νωρίς το απόγευμα θα έχουμε επιστρέψει στα Άνω Πορόια. Δεδομένου ότι θα διανύουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η περιοχή ενδύκνειται για εκδρομή. Η αυτονομία των μέσων παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκδρομή τους στην περιοχή ή να επιστρέψουν μετά την ανάβαση.

Στο νομό Σερρών και στον γειτονικό νομό Κιλκίς, που δεν απέχει πολλά χιλιόμετρα υπάρχει πληθώρα γραφικών οικισμών που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα λουτρά στο Σιδηρόκαστρο, τα σύνορα του Προμαχώνα, τα Άνω και Κάτω Πορόια, τα Πλατανάκια, τη λίμνη Κερκίνη, τη λίμνη Δοϊράνη στο νομό Κιλκίς, τον οικισμό Σκρά, το Αετοχώρι κλπ. Τα περισσότερα χωριά του ορεινού όγκου των νομών Σερρών και Κιλκίς είναι γραφικά.

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα, όντας κοντά στα σύνορα τόσο με τη Βουλγαρία, όσο και με τα Σκόπια να συνεχίσετε το ταξίδι σας σε μια από τις χώρες αυτές.

Δηλώσεις συμμετοχής για την διαμονή σε ξενοδοχείο στα Α.Πορόια θα γίνονται μέχρι 30 Ιανουαρίου στην υπεύθυνη της ανάβασης Χριστίνα Σόφτα (6981994810). Η διαμονή στο ξενοδοχείο που θα κλείσει ομαδικά ο σύλλογος δεν είναι δεσμευτική. Η παραπάνω προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής ισχύει για όσους θέλουν να μείνουν με την υπόλοιπη ομάδα και να ρυθμιστεί η διαμονή τους από την υπεύθυνη της ανάβασης. Αν κάποιος κανονίσει να μείνει οπουδήποτε αλλού, αρκεί να ενημερώσει την υπεύθυνη ότι θα συμμετέχει στην ανάβαση για να ενημερωθεί για το σημείο συνάντησης, όπου θα γίνει η σχετική ενημέρωση για την ανάβαση την Παρασκευή το βράδυ και για το σημείο αναχώρησης το Σάββατο πρωί.

Με το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί κανείς να συνδυάσει την ορειβασία με εκδρομή τριημέρου, ώστε να μη χρειαστεί να διαλέξει ένα από τα δύο και να θυσιάσει το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου