Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η ανάβαση στον Όρβηλο 10.1.10 - Το κοπή τη πίτα 17.1.10



Στο όρος Όρβηλος του νομού Σερρών μετέβησαν 19 μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, καθώς και μέλη του ΕΟΣ Ξάνθης, για να κατακτήσουν την κορυφή Αλή Μποτούς σε υψόμετρο 2.212 μ, στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας.
Η αποστολή των ορειβατών ξεκίνησε με πρωινό ξύπνημα και συγκέντρωση στις 6:15π.μ. στη Νομαρχία την περασμένη Κυριακή στις 10 Ιανουαρίου και μετά από ταξίδι δυόμιση περίπου ωρών βρέθηκε στην αφετηρία της ανάβασης, τον οικισμό Κατάφυτο Ν.Σερρών, μετά το Κ.Νευροκόπι.



Θαυμάζοντας το υπέροχο σκηνικό που δημιούργησε η τεχνητή λίμνη Κατάφυτου και με καιρικές συνθήκες ευνοϊκές τα μέλη της αποστολής ξεκίνησαν μια απαιτητική σε αντοχή πορεία που σε δυόμιση ώρες, σε τοπίο ομίχλης και αέρα στα τελευταία μέτρα, τους έφερε στην κορυφή του Ορβήλου

Το κοπή τη πίτα...

Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, που θα γίνει και η κοπή της πίτας του συλλόγου στο καταφύγιο «Χαράλαμπος Δήμου» σε υψόμετρο 1050 μ. Στην εκδήλωση αυτή καλούνται να συμμετέχουν όλα τα μέλη του συλλόγου και όλοι οι φίλοι της φύσης, του βουνού και της ορειβασίας. Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί από τα ερείπια του οικισμού της Μικρής Άδας και κατατάσσεται στις χαμηλού βαθμού δυσκολίας διαδρομές, που διευκολύνουν τη συμμετοχή αρχαρίων.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις οχτώ το πρωί στη Νομαρχία. Μέλη του συλλόγου θα διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο από την παραμονή της εκδήλωσης, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για να υποδεχτεί το καταφύγιο τον κόσμο που θα συμμετέχει και δε θα παραβλέψουν να απολαύσουν τη χειμερινή νύχτα στο βουνό με φαγητό και τραγούδι δίπλα στο αναμμένο τζάκι. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Έφορο Ορειβασίας, Χριστίνα Σόφτα (6981994810), τον Έφορο Αναρρίχησης, Γιώργο Πετροσιάν (6979666298) ή να δείτε τα σχετικά με την εκδήλωση στην ομάδα του συλλόγου στο facebook (Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου