Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Καλοκαιρινή δράση 2009 - άρθρο δημοσιευμένο στην καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής Ο ΧΡΟΝΟΣ

28.7.2009
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ενδιαφέρουσα πεζοπορία με αφετηρία τη Μαρώνεια και προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας




Αψηφώντας το θέρος συνεχίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής την καλοκαιρινή δράση του. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν πτοούν τους ορειβάτες της Ροδόπης, κάθε άλλο, τους φέρνουν όλο και πιο κοντά στην ορεινή φύση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποδράσουν από το τσιμέντο της πόλης και να κατασκηνώσουν στην πλαγιά ενός βουνού, να κοιμηθούν πάνω σε χόρτο απάτητο, να νανουριστούν από τους ήχους της νύχτας, να ξυπνήσουν στη μαγεία της αυγής ενός ήλιου κατακόκκινου, που αναδύεται πίσω από έναν λόφο.

Από τα τέλη Μαΐου ήδη, με αφορμή την 26η βορειοελλαδική ορειβατική συνάντηση, έχουν αρχίσει οι εκτός νομού εξορμήσεις των μελών του συλλόγου με διάφορους προορισμούς. Η 26η ΒΟΣ πραγματοποιήθηκε φέτος στο όρος Βαρνούντα. Μέλη του συλλόγου βρέθηκαν για δεύτερη φορά σε μια χρονιά στην ορεινή Φλώρινα συνδυάζοντας την ευκαιρία της συνάντησης με συνορειβάτες από όλη την Ελλάδα με μια περιήγηση στις μαγευτικές Πρέσπες, στα παραλίμνια ταβερνάκια των γραφικών Ψαράδων, στο νησάκι του Αγίου Αγχιλλείου.



Στα τέλη Ιουνίου μια ομάδα μελών του συλλόγου βρέθηκε να ανακαλύπτει τις απόκρυφες πτυχές του δάσους του Φρακτού στη Δράμα, καταγράφοντας εμπειρίες αλησμόνητες σε ένα τοπίο γεμάτο αντιφάσεις, αγνό, παρθένο, άγριο και συνάμα τόσο φιλόξενο και ελκυστικό.


Ο Ιούλιος, η καρδιά του καλοκαιριού, δε θα μπορούσε παρά να βρει τους ορειβάτες της Ροδόπης, στο Σάος της Σαμοθράκης, να κάνουν βουτιές στις παγωμένες Βάθρες έχοντας κατεβεί από το Φεγγάρι, την κορυφή του όρους Σάος.




Στα τέλη Ιουλίου μια ακόμη συνάντηση ορειβατών οδήγησε τα μέλη του συλλόγου στην μακρινή Άμφισσα, όπου ο ΕΟΣ Άμφισσας διοργάνωσε την 69η πανελλήνια ορειβατική συνάντηση στο όρος Βαρδούσια.




Πέρα όμως από της ψηλές κορυφές και τις μακρινές εξορμήσεις, ο ΕΟΣ Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει μια ενδιαφέρουσα πεζοπορία την επόμενη Κυριακή 2 Αυγούστου, με αφετηρία τη Μαρώνεια και προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας βαδίζοντας στο ιστορικό μονοπάτι που συνδέει τις δύο περιοχές, περνώντας από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, τη Μαρμαρίτσα, τη Σύναξη και τα Πετρωτά. Όσοι ενδιαφέρονται να ξεφύγουν λίγο από την ανία της καθημερινής ρουτίνας και να συνοδέψουν τα μέλη του ΕΟΣ σε μια πορεία που δεν κρύβει ιδιαίτερες δυσκολίες, ας εξοπλιστούν με διάθεση, ενέργεια, αντοχή και άφθονο νερό και ας βαδίσουν μαζί μέσα στην ιστορία. (Δηλώσεις συμμετοχής στην έφορο ορειβασίας Χριστίνα Σόφτα 6981994810).


Το καλοκαίρι για τον ΕΟΣ θα κλείσει με μια ακόμη «θερινή» ανάβαση, αυτή τη φορά στο Υψάριο της Θάσου στα τέλη Αυγούστου, που θα αποτελέσει και προετοιμασία μετά από σχετική αδράνεια για την καθιερωμένη ανάβαση στον Όλυμπο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση για τη δράση του συλλόγου μπορείτε να βρίσκετε άμεσα στο διαδίκτυο στο blog του συλλόγου (http://eoskomotinis.blogspot.com) και στο facebook στο group του συλλόγου (facebook group: Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου