Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Φαξ: 2122222676 Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Άνω Βυρσίνη - Οχυρό Νυμφαίας - Έκθεση ΦωτογραφίαςΜε σημείο εκκίνησης την Άνω Βυρσίνη ανέβηκαν στα ορεινά της περιοχής 9 ορειβάτες του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής την περασμένη Κυριακή 1 Απριλίου. Ίσως το μακρινό ταξίδι μέχρι το σημείο εκκίνησης, ίσως η αλλαγή της ώρας αναχώρησης που πολλοί μπορεί να θεώρησαν πρωταπριλιάτικο αστείο, πάντως το χειμωνιάτικο κυριακάτικο πρωινό δεν έγινε αφορμή για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ορειβατών και έτσι 9 μόλις άτομα πραγματοποίησαν αυτή την ενδιαφέρουσα διαδρομή στα ακριτικά ορεινά της Άνω Βυρσίνης.

Με υπεύθυνο της ανάβασης τον δεινό ορειβάτη του συλλόγου Τσακήρ Φικρέτ η ομάδα πραγματοποίησε μια πορεία 6 περίπου ωρών φτάνοντας σε υψόμετρο 1.267 μέτρων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περπατώντας μέσα από κρύο καταχνιά και ομίχλη σε ένα άγριο και ρομαντικό ταυτόχρονα σκηνικό εγκατάλειψης και απομόνωσης. Η κορυφή της Άνω Βυρσίνης είναι η 2η ψηλότερη κορυφή του νομού Ροδόπης.

Την επόμενη Κυριακή 8 Απριλίου ο σύλλογος θα συνδυάσει τη δραστηριότητα του με την επέτειο του εορτασμού του Οχυρού Νυμφαίας και έτσι θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες με προορισμό το Οχυρό, μια ορεινή πεζοπορία από Πάνδροσο με υπεύθυνους τους Άγγελο Βάσσου (6977271326) και Δημήτρη Τσολάκη (6979983707), βαθμού δυσκολίας 1, διάρκειας 4 περίπου ωρών και μια παράλληλη ποδηλατική διαδρομή 36 συνολικά χλμ, από τη Νομαρχία ως το Οχυρό, με υπεύθυνο τον γνωστό ποδηλάτη Πέππα Τζαβάρα (6972022384).

Και οι δύο διαδρομές απευθύνονται όχι μόνο σε μέλη, αλλά και φίλους του συλλόγου και του βουνού. Ιδιαίτερα η πεζοπορία απευθύνεται και σε αρχάριους του αθλήματος λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας, ενώ και η ποδηλατική διαδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί από ποδηλάτες με σχετική εμπειρία στην ορεινή ποδηλασία, εφόσον δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και εξαντλητική, ο δε ασφαλτόδρομος προσφέρει στον καθένα την ασφάλεια να πάει στον προορισμό με το δικό του ρυθμό.
Η τέχνη του βουνού και το βουνό ως τέχνη.Στο μεταξύ,με αφορμή την εορταστική χρονιά που διανύει ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής, τόσο για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων δράσης και λειτουργίας του συλλόγου, όσο και για την ανάληψη της διοργάνωσης της 29ης Βορειοελλαδικής Ορειβατικής Συνάντησης, διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012.Η εκδήλωση αυτή είναι μια ακόμη αφορμή να συγκεντρωθούν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου και σε δραστηριότητες εκτός βουνού, να μοιραστούν και να μεταδώσουν αυτή την αγάπη τους στο ευρύ κοινό, να θαυμάσουν και να δείξουν μέσα από τις φωτογραφίες την ομορφιά που τους προσφέρει η ορειβασία. Ο σύλλογος απευθύνει πρόσκληση στα μέλη, αλλά και στους φίλους του συλλόγου, να μοιραστούν μέσα από τη συμμετοχή τους στην έκθεση, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τη δική τους ματιά για αυτό που αποτελεί τη βάση και το στόχο της δραστηριότητάς τους, γι' αυτό που ενώνει τους ορειβάτες εν γένει, γι' αυτό που συγκεντρώνει την αμέριστη αγάπη τους, το βουνό.Η θεματολογία της έκθεσης αποτελείται από τρεις ενότητες:

1η.Ορειβασία - Αναρρίχηση,

2η.Αλπινισμός,

3η.Φύση-Τοπία.Οι συμμετέχοντες στην έκθεση, θα πρέπει να καταθέσουν τις φωτογραφίες της επιλογής τους στην επιτροπή διοργάνωσης έως το Σάββατο 21 Απριλίου 2012. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει μέχρι 5 φωτογραφίες για κάθε θέμα.

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε διαστάσεις 15x21 ή 20x30.
Σε κάθε φωτογραφία να αναγράφεται από πίσω το όνοματεπώνυμο του εκθέτη και μια περιγραφική λεζάντα.

Μετά το πέρας της έκθεσης οι φωτογραφίες θα παραμείνουν στην διάθεση του συλλόγου (Για προσφορά σε χορηγούς, πιθανή ένταξη της έκθεσης στα Ελευθέρια Κομοτηνής κλπ.)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση θα σας ανακοινωθούν έγκαιρα. Η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί στις 21 Απριλίου με την κατάθεση των φωτογραφιών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην επιτροπή διοργάνωσης της εκδήλωσης :Χριστοφορίδης Γιώργος 6977-991586

Παπαγιαννάκης Τάσος 6973-008979

Ξαγοραράκης Χρήστος 6977-999779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου