Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

πλήθος μαθητών και ορειβατών στην ορεινή πεζοπορία στο Ύψωμα Λινού



Την περασμένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου τον ορειβατικό σύλλογο Κομοτηνής συνόδεψε στην προγραμματισμένη πεζοπορία του ομάδα μαθητών του γυμνασίου Σαπών. 36 συνολικά μαθητές συνοδευόμενοι από 2 εκπαιδευτικούς του σχολείου συγκεντρώθηκαν με τους 26 ορειβάτες του συλλόγου και κατευθύνθηκαν στον οικισμό του Λινού, από όπου θα ξεκινούσε η ανάβαση, αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την καλοκαιρία της μέρας και να απολαύσουν τη διαδρομή.





Την ομάδα των μαθητών ανέλαβαν να συνοδέψουν 5 έμπειρα μέλη του συλλόγου, ανάμεσά τους ο Τάσος Παπαγιαννάκης, που προσπαθούσε να μεταδώσει τις γνώσεις του για το περιβάλλον στα παιδιά. Η διαδρομή ξεκίνησε μέσα από συστάδες κουμαριών, φορτωμένες με ζουμερά κούμαρα αυτήν την εποχή, που μαθητές και ορειβάτες μάζευαν για να γευτούν στο πέρασμά τους. Η πορεία πέρασε από τα εντυπωσιακά βυζαντινά ερείπια του μοναστηριακού συγκροτήματος και οι μαθητές είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα ευρήματα αυτά, που δεν είναι έυκολα προσβάσιμα και επισκέψιμα. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στην κορυφή του Υψώματος, που όλη η ομάδα έκανε στάση για ξεκούραση και κολατσιό. Ο πάντα γενναιόδωρος με το σύλλογο φούρνος του Γιάννη Δαλθανάση πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους κρουασάν με σοκολάτα και γλύκανε περισσότερο τη μέρα τους.

Η πορεία ολοκληρώθηκε σε 4 περίπου ώρες και οι μαθητές, ακόμη και αυτοί που κουράστηκαν και γκρίνιαξαν περισσότερο από άλλους, έχουν σίγουρα κερδίσει μια ανάμνηση και τη μοναδική εμπειρία μιας όμορφης ορεινής πεζοπορίας. Ο σύλλογος συγχαίρει τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Ήβη Παπαδοπούλου και Φωτεινή Σπουργίδου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους. Είναι πάντα στη διάθεσή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου