Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η πεζοπορία στο Νέστο κα η εξόρμηση σε Μετέωρα και Κόζιακα



Ξεκίνησε δυναμικά ο Ορειβατικός Σύλλογος το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου. Με 33 άτομα ανέβηκε στον Μύτικα του Ολύμπου αρχές του μήνα και με 35 άτομα περπάτησε την πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή του Νέστου την Κυριακή που μας πέρασε. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του βουνού βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο σημείο συνάντησης στη Νομαρχία, έκαναν ένα μικρό ταξίδι στον κοντινό νομό της Ξάνθης και με αφετηρία τη Γαλάνη του Νέστου πραγματοποίησαν πεζοπορία διάρκειας 4 ωρών περίπου στο μοναδικού φυσικού κάλλους πέτρινο μονοπάτι, συνεχίζοντας μέσα στο δάσος και επιστρέφοντας έπειτα από δασικό μονοπάτι παράλληλα με το σιδηρόδρομο που διασχίζει την παλιά στάση για τον ερειπωμένο πια οικισμό Κρωμνικό. Οι νέοι φίλοι του συλλόγου που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ορειβατική διαδρομή ενθουσιάστηκαν και απόλαυσαν κάθε λεπτό όχι μόνο γιατί ήταν μια πεζοπορία χαμηλού βαθμού δυσκολίας, όχι μόνο γιατί το μαγευτικό τοπίο του Νέστου δεν τους άφηνε περιθώρια να κουραστούν, αλλά και γιατί στα παλιά μέλη του συλλόγου που τους συνόδεψαν βρήκαν φιλοξενία και συντροφικότητα υποδειγματική. Υπεύθυνοι της διαδρομής ήταν το παλιό και έμπειρο μέλος του συλλόγου, Βαγγέλης Εμμανουηλίδης και ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Ξαγοραράκης, που αν και τραυματίας, συνόδεψε την ομάδα.

Για νέα εξόρμηση ετοιμάζεται σύσσωμος ο σύλλογος, τόσο οι ορειβάτες όσο και οι αναρριχητές, την επόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Οι αναρριχητές του συλλόγου θα συμμετέχουν στην 23η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση που θα γίνει στα Μετέωρα από 16 μέχρι 18 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 16-09-11, ενώ επιστροφή την Κυριακή 18-9-11 το βράδυ. Η διαμονή θα γίνει στο camping Βράχος στο Καστράκι. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα κιν. 6944593064 (Εκπαιδευτής Αρχοντής Εξακοΐδης) ή 6973645145 (Έφορος Αναρρίχησης Χρήστος Τζώτζος).


Οι ορειβάτες ετοιμάζονται για ανάβαση στο όρος Κόζιακα του Ν.Τρικάλων με αναχώρηση την Παρασκευή 16.9 το απόγευμα στις 4:30 μ.μ. και επιστροφή το Σάββατο το βράδυ. Η διαμονή θα γίνει στον γραφικό οικισμό Ελάτη, που είναι χτισμένoς αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, σε ύψος 920 μ., στο όρος Κερκέτιο (Κόζιακας). Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Είναι Βαθμού Δυσκολίας 2, οι ώρες πορείας υπολογίζονται στις 7 και η υψομετρική διαφορά που καλύπτεται είναι 720 μ., δηλαδή απαιτείται σχετικά καλή φυσική κατάσταση και ανάλογος εξοπλισμός. Ενδείκνυται και η συμμετοχή αρχαρίων με μικρή εμπειρία στην ορειβασία ή και καθόλου αν έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Στην επιστροφή θα γίνει στάση στα Μετέωρα, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αναρριχητές του συλλόγου που θα συμμετέχουν στην 23η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση. 20 €. : (6979666298 - 25310-30702)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου