Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011



Στη ορεινά του Νομού Ξάνθης περιπλανήθηκαν οι ορειβάτες της Κομοτηνής την Κυριακή που μας πέρασε. Μια ομάδα εννέα ατόμων με υπεύθυνους τους Στέλιο Αθανασιάδη και Χριστίνα Σόφτα ξεκίνησαν νωρίς την Κυριακή παραβλέποντας το πρωινό ψιλόβροχο και κατευθύνθηκαν προς τους οικισμούς Λευκόπετρα και Κιμμέρια της Ξάνθης, ανάμεσα από τους οποίους ξεκινά ένα μονοπάτι για μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή στο ύψωμα πάνω από τους οικισμούς που φτάνει σε υψόμετρο 835 μ.

Παρά το χαμηλό υψόμετρο του προορισμού η ομάδα κάλυψε με πορεία 2,5 ωρών υψομετρική διαφορά 805 μ., αφού η ανάβαση ξεκινούσε από τους πρόποδες του υψώματος από το ρέμα πίσω από τον οικισμό Κιμμέρια. Η ορειβατική παρέα διέσχισε στη διαδρομή της τα εγκαταλελειμμένα πομακοχώρια Πλαγιά και Λιβάδι και το κατοικημένο Πόρτες. Τα ερείπια των μισογκρεμισμένων σπιτιών με τα μπλέ παράθυρα να ατενίζουν τον κάμπο της Ξάνθης στέκονται με μια επιβλητική γοητεία προκαλώντας αισθήματα νοσταλγίας και θλίψης.

Πλησιάζοντας στο τέρμα της διαδρομής η ομάδα πάτησε αφράτο χιόνι που κρύβονταν ακόμη στα ψηλότερα και ανήλια σημεία και ήρθε αντιμέτωπη με χειμερινό αεράκι, βρήκε ωστόσο ένα απάνεμο σημείο να ξαποστάσει, να γευματίσει ελαφρά και να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Μετά από πορεία 5 συνολικά ωρών οι ορειβάτες είχαν ολοκληρώσει την Κυριακάτικη ανάβαση τους και επέστρεψαν αναζωογονημένοι, γεμάτοι ευεξία και γεμάτοι από εικόνες αλησμόνητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου