Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αναβάσεις Οκτωβρίου (Παπίκιο - Καταφύγιο - Σμόλικας)

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο Παπίκιο από Βροντή - Αγελαδοκορυφή - Β Κερασιά.
Υψόμετρο 1.483 μ.
Η πορεία ξεκινά από υψόμετρο 860 μ., ακολουθεί κάθοδος στα 425 μ. και στη συνέχεια καλύπτεται υψομετρική διαφορά 1.058 μ. Οι ώρες πορείας υπολογίζονται στις 9, γι'αυτό και ο Βαθμός Δυσκολίας αυξάνεται στο 3+. Στη διαδρομή συναντάμε βράχια. Στην διαδρομή αυτή δεν ενδείκνυται η συμμετοχή αρχαρίων, απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, ανάλογος ορειβατικός εξοπλισμός και εμεπειρία.
Υπεύθυνος πορείας Τσακίρ Φικρέτ

Την επόμενη Κυριακή 24 Οκτωβρίου με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο του καταφυγίου, τα μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στο καταφύγιο, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να στήσουν μια μικρή γιορτή από τις γνωστές, που θα περιλαμβάνει γίδα βραστή ή ό,τι προκύψει...
Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Γιώργος Πετροσιάν
Υπεύθυνη Πορείας: Χριστίνα Σόφτα



Το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο Σμόλικα.
Προορισμός: Σμόλικας 2.637 μ.
Εκκίνηση από Πάδες - κατάληξη πορείας Κεράσοβο (διάσχιση)
Ώρες πορείας 8-10. Δεν ενδείκνυται η συμμετοχή αρχαρίων. Απαιτείται ορειβατική εμπειρία, πολύ καλή φυσική κατάσταση, ανάλογος εξοπλισμός.
Υπεύθυνος ανάβασης: Φώτης Ζαρίτας (6970401712)

Οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έγκαιρα μέχρι 22.10.2010 για την διευκόλυνση της διοργάνωσης της εξόρμησης.
Προκαταβολή 30€.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάβαση, τον εξοπλισμό και το συνολικό κόστος και για δήλωση συμμετοχής να απευθύνεστε στον υπεύθυνο της ανάβασης Φώτη Ζαρίτα (6970401712).

Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο 2.637 μέτρα. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του νομού Γρεβενών. Περικλείεται από τον Γράμμο στα βόρεια,την Τύμφη στα νότια και την Πίνδο στα νότια και ανατολικά. Ουσιαστικά είναι τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που καταλαμβάνει ολόκληρη την δυτική Ελλάδα. Στον Σμόλικα βρίσκονται μερικά από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας, όπως η Σαμαρίνα, η Φούρκα, οι Πάδες και άλλα. Απο τον Σμόλικα πηγάζουν οι παραπόταμοι του Αλιάκμονα, Βενέτικος και Γρεβενιώτικος.

Καλύπτεται από πλούσια βλάστηση που περιλαμβάνει κυρίως μαυρόπευκο, ρόμπολο, οξιά και διάφορα φυλλοβόλα. Κάτω από την υψηλότερη κορυφή του σχηματίζεται η δρακόλιμνη. Μικρότερες παροδικές αλπικές λίμνες σχηματίζονται σε λοιπά σημεία του βουνού.

Δημοφιλείς αναβάσεις στην κορυφή του Σμόλικα γίνονται από τη Σαμαρίνα στα ανατολικά, από την Αγία Παρασκευή (ή Κεράσοβο) στα βόρεια και απο το Παλιοσέλι και τους Πάδες απο τα Νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου