Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η εξόρμηση στο Λαϊλιά 6-7 Μαρτίου - Δηλώσεις συμμετοχής για ανάβαση στο όρος Βουλγάρα 9-11 Απριλίου



Ανάβαση στην κορυφή του Λαϊλιά, του σπουδαιότερου δασικού πνεύμονα του νομού Σερρών, και συγκεκριμένα στην κορυφή Αλή Μπαμπάς σε υψόμετρο 1.849 μ. πραγματοποίησαν την Κυριακή 7 Μαρτίου 19 μέλη και καινούργιοι φίλοι του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας το χιονισμένο και αναζωογονητικό τοπίο, η εντυπωσιακή χλωρίδα σε χειμωνιάτικο φόντο, τα παγωμένα δένδρα, το ψιλό χιόνι που έπεφτε, η κινηματογρφική ομίχλη κοντά στην κορυφή έκανε ευκολότερη και μάλιστα απολαυστική όλη τη διαδρομή.

Οι ορειβάτες και φίλοι του ΕΟΣ ξεκίνησαν από το Σάββατο και διανυκτέρευσαν στο
ανακαινισμένο καταφύγιο του ΕΟΣ Σερρών, στη θέση «ΟΛΥΜΠΙΑ» σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, μόλις 3 χλμ από την πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά. Το σαββατόβραδο κύλησε με κουβέντα και κρασί γύρω από ένα τραπέζι κοντά στο τζάκι του καταφυγίου.



Στις εννέα το πρωί ξεκίνησε η ανάβαση προς την κορυφή Αλή Μπαμπάς και ολοκληρώθηκε εύκολα και ευχάριστα σε μιάμιση περίπου ώρα. Ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας, η σύμπνοια και συντροφικότητα που δημιουργείται πάντα ανάμεσα στα παλιά και καινούργια μέλη της ορειβατικής ομάδας, η μαγεία του παγωμένου σκηνικού οδήγησαν όλους τους συμμετέχοντες στην κορυφή.



Η επιστροφή στο καταφύγιο ολοκληρώθηκε σε τρεις περίπου ώρες με στάση για ξεκούραση και ένα ζεστό ρόφημα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά και πορεία από δασικό δρόμο μέσα στο ομώνυμο χιονισμένο δάσος. Στην επιστροφή η ομάδα έκανε μια παράκαμψη ακολουθώντας ένα από τα γραφικότερα μονοπάτια του Λαϊλιά, που τους οδήγησε σε έναν τεράστιο μονόλιθο, το βράχο της «Κατίγκας». Ο θρύλος θέλει την Κατίγκα, την όμορφη αλλά απογοητευμένη από την αθέτηση υποσχέσεως του αγαπημένου της τσελιγκοπούλα, να δίνει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στο κενό από την κορυφή του βράχου. Οι Τούρκοι ονόμαζαν το βράχο «Αγί-Καγιασί», που πάει να πει, βράχος της αρκούδας. Από το «μπαλκόνι» που σχηματίζει ένα μικρό πλάτωμα δίπλα στο φυσικό αυτό μνημείο, οι ορειβάτες θαύμασαν τον Όρβηλο που υψωνόταν αγέρωχος και χιονισμένος απέναντι και το μοναδικής ομορφιάς δάσος οξιάς και ορεινής πεύκης, που πολύχρωμο απλωνόταν μπροστά τους.





Οι επόμενες αναβάσεις του ΕΟΣ Κομοτηνής περιλαμβάνουν αναβάσεις εντός του νομού Ροδόπης, στο Παπίκιο όρος στις 14 Μαρτίου, στο Ύψωμα Πουλί στις 21 Μαρτίου, στον Κάβο στις 28 Μαρτίου.

Η επόμενη εξόρμηση εκτός νομού θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Απριλίου στο όρος Βουλγάρα του Ν.Ευρυτανίας από τον ιστορικό γραφικό οικισμό του Φουρνά. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν έγκαιρα μέχρι τέλη Μαρτίου και οι συμμετέχοντες πρέπει να καταβάλουν το ποσό της προκαταβολής (30 €) για την κράτηση των δωματίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου