Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009






Ανάβαση στο όρος Βέρνον (Βίτσι) στο νομό Φλώρινας πραγματοποίησε ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής το τριήμερο που μας πέρασε.

Με τη συμμετοχή 20 ατόμων, μελών και φίλων του συλλόγου, ο ΕΟΣ Κομοτηνής αναχώρησε τη μέρα της Πρωτομαγιάς για να πιάσει το Μάη στη Δροσοπηγή Φλώρινας, έναν γραφικό οικισμό σε απόσταση 16 χλμ από την πόλη της Φλώρινας, που αποτέλεσε και την αφετηρία της ανάβασης στο όρος Βίτσι.

Παρά τον δυσοίωνο καιρό της Παρασκευής, το ξημέρωμα του Σαββάτου επιφύλασσε ευνοϊκές συνθήκες για την ανάβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ακόμη και από τους συμμετέχοντες για τους οποίους ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η αλληλεγγύη, η αλληλοϋποστήριξη, η εμπειρία και η γνώση των παλιών ορειβατών τους οδήγησε όλους στην κορυφή σε υψόμετρο 2.128 μέτρων .

Αξιέπαινη και αξιοσημείωτη η συμμετοχή ενός 74χρονου, που η ισχυρή του θέληση και το ζηλευτό του πείσμα ήταν τα εφόδια που χρειαζόταν για να ακολουθήσει τους ορειβάτες στο Βίτσι σε αναζήτηση των χναριών του πατέρα του που «χάθηκε» στο Βίτσι το 1946.

Από τη Δροσοπηγή ξεκινάει πεζοπορική διαδρομή, που ακολουθεί την πορεία του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, με προορισμό το χωριό Νυμφαίο, στο ξεκίνημα του οποίου οι ορειβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον νερόμυλο του Στύλου, που σώζεται σε πολλή καλή κατάσταση, τα ερείπια του εγκαταλειμμένου οικισμού της Παλαιάς Δροσοπηγής και το εγκαταλειμμένο πέτρινο νεκροταφείο, με μια μοναδική επιβλητική γοητεία.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο γραφικό Νυμφαίο, με τα πέτρινα σπίτια, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Αρκτούρου και το καταφύγιο της αρκούδας. Δεν έλειψαν βέβαια και οι θαρραλέοι που αψήφησαν την κούραση της ανάβασης και αυτή του ταξιδιού της επιστροφής που θα ακολουθούσε, για να φτάσουν μέχρι τις μαγευτικές Πρέσπες πριν το ταξίδι τους πάρει τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου