Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Καθημερινή Εφημερίδα της Κομοτηνής Ο ΧΡΟΝΟΣ - Καθαρισμός άλσους Νυμφαίας

Να αλλάξει επιτέλους το ντροπιαστικό σκηνικό σκουπιδιών στη Νυμφαία

13.05.2009
40 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Να αλλάξει επιτέλους το ντροπιαστικό σκηνικό σκουπιδιών στη Νυμφαία

Ελπίδα του Ορειβατικού Συλλόγου που πήρε την πρωτοβουλία είναι η ευαισθητοποίηση περισσότερων ακόμη συμπολιτών και η καθιέρωση της προσπάθειας

Να αλλάξει επιτέλους το ντροπιαστικό σκηνικό σκουπιδιών στη Νυμφαία
Ίσως έφταιγε το πρωϊνό ξύπνημα, που είναι πιο βαρύ την Κυριακή, ιδίως αν δεν είναι για κάποια εκδρομή αναψυχής…όπως και να ‘χει πάντως στην εκστρατεία καθαρισμού του άλσους της Νυμφαίας, που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής προσήλθαν μόλις σαράντα συμπολίτες μας, μέλη του ΕΟΣ και μη, που δε δίστασαν να παραμερίσουν για μια μέρα τις προσωπικές δουλειές τους και τα προγράμματά τους και να συγκεντρωθούν σε μια συλλογική προσπάθεια να αλλάξει επιτέλους το ντροπιαστικό σκηνικό στο περιαστικό άλσος αναψυχής της Νυμφαίας.
Η προσπάθεια και η κούραση ήταν μεγάλη και το αποτέλεσμα μηδαμινό μπροστά στις χιλιάδες των απορριμμάτων που αδίστακτα αφήνουν στο πέρασμα τους οι καθημερινοί επισκέπτες του άλσους και έχουν με τα χρόνια στοιβαχτεί στα μονοπάτια και τις χαράδρες του.

Η εκστρατεία αυτή του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, ασφαλώς, ήταν μια συμβολική κίνηση, που δεν είχε ως αυτοσκοπό τον καθαρισμό του άλσους. Αυτό εξάλλου, δεν είναι εφικτό χωρίς τη συμμετοχή, χωρίς τη συνδρομή πρακτικής βοήθειας. Επιδίωξη του συλλόγου, που αποτελείται κατεξοχήν από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον ελεύθερο χρόνο τους κοντά στη φύση, ήταν να δείξουν πως η φυσιολατρία δεν είναι έννοια αόριστη, κυρίως δεν είναι καύχημα, είναι όμως τρόπος ζωής.

Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση επιβεβλημένη. Οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα καθαρισμού του άλσους έδειξαν, αν μη τι άλλο, ότι μπορούν φορώντας ένα ζευγάρι γάντια και σκύβοντας για ώρες μέσα στον καυτό ήλιο για να μαζέψουν τα σκουπίδια των ασυνείδητων, να πάρουν την ποιότητα της ζωής τους στα χέρια τους. Το διοικητικό συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου ελπίζει αυτή η πρώτη εκστρατεία καθαρισμού του άλσους της Νυμφαίας να είναι η απαρχή της αφύπνισης και της ευαισθητοποίησης περισσότερων ακόμη συμπολιτών και στοχεύει στο να καθιερώσει την εκδήλωση αυτή, ώστε να αρχίσει να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτή την φωτογραφία που είμαι και εγώ, μήπως είναι εύκολο να μου τη στείλετε στο gregory@gregory.gr; Thanks προκαταβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή