Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εκδρομή στο Λειβαδίτη Ξάνθης 5-4-2009


Μέλη και φίλοι του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής την Κυριακή 5-4-09 πραγματοποίησαν πεζοπορική - περιηγητική εκδρομή στο Λειβαδίτη της Ξάνθης. Αφού συναντήθηκαν τη γνωστή ώρα και στο γνωστό σημείο (κάθε Κυριακή 08:00 μπροστά στο Διοικητήριο) με ιδιωτικά αυτοκίνητα χωρισμένοι σε παρέες κατευθύνθηκαν στο χωριό Λειβαδίτης της Ξάνθης. Μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά και αφού ταξίδεψαν 90 χλμ άφησαν τα Ι.Χ. σε ασφαλές σημείο και ξεκίνησαν όλοι μαζί την κατάβαση μέσα από χαραγμένο μονοπάτι και από υψόμετρο 1260 μ. κατευθύνθηκαν στο σημείο του καταρράκτη 860μ.




Η ηλιόλουστη και καλοκαιρινή μέρα αντάμειψε το πρωινό ξύπνημα όλων των περιηγητών από τον μικρό Κωνσταντίνο (10 ετών) μέχρι και το μεγαλύτερο μέλος τους Ε.Ο.Σ. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη "τόσα άτομα σε εκδρομή του Ε.Ο.Σ έχουμε να δούμε από την εποχή που ο σύλλογος μας είχε δικό του λεωφορείο" μας εξηγεί η κ. Ερη. "Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη πάντα προσελκύει πολύ κόσμο" αναφέρει ο υπεύθυνος της εκδρομής κ. Κώστας.
Αρκετά μονοπάτια σε καλή κατάσταση, διαμορφωμένα και σημαδεμένα, δεν αφήνουν περιθώρια στον περιηγητή- περιπατητή να χαθεί. Μέσω ενός από αυτά, ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στον επιβλητικό καταρράκτη του Λειβαδίτη, ύψους 40 μέτρων που είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων.
Αφού φτάσανε στο σημείο που εκβάλει ο καταρράκτης τα 43 μέλη της εκδρομής σταμάτησαν για τις συνηθισμένες φωτογραφίες μπροστά στο επιβλητικό τοπίο και μετά από λίγο
αναχώρησαν για το σημείο της αφετηρίας τους.

Από εκεί όσοι επιθυμούσαν γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στο προορισμό τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου