Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ποδηλασια & Αναρριχηση στη Μαρωνεια 4-4-09

Ποδηλασία στη Σύναξη Μαρώνειας ( χορηγός ΕCO-EXPLORER - Γιώργος Βολουδακης)




























































Ακροβασία σε λεπτό σκοινί, εκτόξευση μέσα από κανόνι. Το bouldering, το φυτώριο για αναρριχητικές εμπειρίες υψηλών οκτανίων, δεν θα το βρεις σε κάποιο επίδοξο τσίρκο, που ήρθε να κατακτήσει την πόλη σου. Προσφέρει όμως εξίσου υψηλό θέαμα και απαιτεί ιδιαίτερα δύσκολη τεχνική.












Το όνομά του προήλθε από το boulder, που στα αγγλικά σημαίνει «κομμάτι βράχου». Συμπαγή μα ποτέ σαθρά βραχάκια με μέσο ύψος τα 5 μέτρα σε προκαλούν σε παντός είδους ταρζανιές, σε μικρά στοιχήματα με τον εαυτό σου, που είναι άκρως διασκεδαστικά. Και τα παρέχει όλα: εύκολη πρόσβαση, κοινωνικότητα αφού πας μαζί με παρέα, ανταλλάσσεις γνώμες και βοηθάς





Η διαφορά με την κλασική, τη γνώριμη, αναρρίχηση είναι ότι εδώ τα πράγματα είναι εντελώς ελεύθερα. Στο bouldering ανακαλύπτεις κι άλλο ένα προσόν: τον απλό εξοπλισμό. Αυτά που χρειάζεσαι μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού: παπούτσια αναρρίχησης (ξέρεις, εκείνα τα στενά -συνήθως ένα νούμερο μικρότερα- που αγκαλιάζουν ασφυκτικά τα πόδια, αλλά βεντουζάρουν στα βράχια), σκόνη μαγνησίας για να μην ιδρώνουν τα χέρια κι ένα ειδικό στρωματάκι, το bouldering mat, για να πέφτεις στα μαλακά.










Το bouldering έχει διπλό χαρακτήρα: από τη μια θεωρείται αυτόνομο είδος αναρρίχησης, όπως, για παράδειγμα, το sport climbing, η λεγόμενη αθλητική αναρρίχηση, το big wall (ανάβαση σε βράχια πανύψηλα που ξεπερνούν ενίοτε τα 1.000 μέτρα). Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται αγώνες παντού, ακόμα και στη χώρα μας.








Πύλες Σύναξη Μαρώνειας
















Στη πλατεία του χωριου με την παρουσιάστρια της εκπομπής Μάρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου