Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Φαξ: 2122222676 Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εκπαίδευση BLS/AED του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC
Εκπαίδευση BLS/AED του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC, www.erc.edu) είναι ο επίσημος Ευρωπαϊκός οργανισμός για την εκπαίδευση και την έρευνα στην Αναζωογόνηση. Τα
προγράμματα του ERC απευθύνονται σε φοιτητές και επαγγελματίες υγείας αλλά και σε απλούς πολίτες.
Ø     Το παρακάτω πρόγραμμα του ERC απευθύνεται σε όλους:
Λέγεται BLS/AED (Basic Life Support & Automated External Defibrillation) Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση). Αφορά τις ενδεικνυόμενες σε περίπτωση ανακοπής ενέργειες ενός διασώστη χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό, εκτός ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 5-6 ωρών. Ένα μήνα πριν την εκπαίδευση ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες στο site του ERC (ημερομηνία, τόπος, διευθυντές και εκπαιδευτές του σεμιναρίου). Δυο εβδομάδες πριν την εκπαίδευση οι υποψήφιοι παραλαμβάνουν ένα εγχειρίδιο, το οποίο θα πρέπει να έχουν μελετήσει πριν. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες των ενηλίκων και περιλαμβάνει μια διάλεξη, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και τη θέση ανάνηψης σε ολιγομελείς ομάδες και συζήτηση.          
 Η αναλογία εκπαιδευτών προς εκπαιδευόμενους είναι τουλάχιστον 1:5. Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων είναι συνεχής (continuous assessment) και στους επιτυχόντες χορηγείται μετά το πέρας του σεμιναρίου πιστοποιητικό του ERC πενταετούς ισχύος. Επίσης, στους εκπαιδευόμενους χορηγείται password για το website του ERC, από  όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση online και στα πιστοποιητικά τους.
Η εκπαίδευση καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις  της υπουργικής απόφασης αρ. Υ4α/οικ. 15576 /22 Φεβρουαρίου 2007 περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση.
    Υπεύθυνος Εγγραφών :  
           Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου  Εκπαιδευτής BLS/AED-ERC
           Τηλ. 6943418857 και e-mail Constantinrsa@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου