Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η Έκθεση Φωτογραφίας του συλλόγου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Οι ομορφιές της Θράκης, όπως τις κατέγραψαν οι ορειβάτες της Κομοτηνής 12.05.2012 - Εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ Η έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 10.5.12 στο ίδρυμα Παπανικολάου. Το δίκτυο μονοπατιών του ορεινού μας όγκου, τις ομορφιές της Ροδόπης, καθώς και άγνωστες ομορφιές της Θράκης και της υπόλοιπης Ελλάδας, απεικονίζουν οι φωτογραφίες, που παρουσίασε στην έκθεση του, ο ορειβατικός σύλλογος της Κομοτηνής. Εικόνες από τα Θρακικά Μετέωρα, το Παπίκιο Όρος, τη Μαρώνεια και άλλα βουνά της Ελλάδος και στιγμιότυπα από αποστολές στο εξωτερικό. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες με θέμα την ορειβασία, την αναρρίχηση, τη φύση και τοπία. Η πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη του και έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων ενεργής παρουσίας του ορειβατικού συλλόγου στην περιοχή.
Τη βραδιά εγκαινίων, η Ν. Λιβεριάδου, ο Π. Χαραλαμπίδης και στη μέση ο Χ. Ξαγοραράκης μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου. Τιμώντας τα 30 χρόνια ιστορίας τους, οι ορειβάτες, θέλησαν μέσω αυτής της προσπάθειας η πόλη να μάθει για τις δράσεις τους, την ιστορία και τους πρωτεργάτες του συλλόγου. Αποφάσισαν να εντάξουν την έκθεση φωτογραφίες τους, στο πλαίσιο εκδηλώσεων των Ελευθερίων της Θράκης. Έτσι εγκαινίασαν την έκθεση του βράδυ της Πέμπτης στο χώρο του ιδρύματος Παπανικολάου. Το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν μέλη του ορειβατικού συλλόγου, αλλά και φίλοι του βουνού. Εξάλλου η δράση των ορειβατών είναι ιδιαίτερη γνωστή στην περιοχή μας, κάτι που καθιστά το σύλλογο αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Αυτό το κατάφεραν τα μέλη του, όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας πράξη την αγάπη τους για το βουνό και τη φύση.
Πανέμορφα τοπία απεικονίζονται στις φωτογραφίες της έκθεσης. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εκδήλωση, ο Χρήστος Ξαγοραράκης μέλος του διοικητικού συμβούλιου του ορειβατικού συλλόγου και μέλος της επιτροπής διοργάνωσης της έκθεσης φωτογραφίας, μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσω των δράσεων του συλλόγου. Ο ίδιος είναι μέλος του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής τα τελευταία έξι χρόνια. «Ο σύλλογος λειτουργεί 30 χρόνια στην Κομοτηνή και έχει εξαιρετικά μεγάλη δραστηριότητα. Έχει δραστηριότητα κάθε εβδομάδα, εκτός από τους δύο καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο – Αύγουστο. Κάθε εβδομάδα έχουμε κάποια ανάβαση. Οι πεζοπορίες μας μπορεί να είναι απλές ή αρκετά δύσκολες. Ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει ειδικά στις απλές. Οι περισσότερες εκδρομές μπορώ να πω ότι είναι με βαθμό δυσκολίας ένα. Τις έχουμε κωδικοποιήσει για να γνωρίζει ο κόσμος που έχει σκοπό να έρθει σε μια πεζοπορία τι θα αντιμετωπίσει, θα είναι εύκολη, δύσκολη, θα χρειαστεί ειδικό εξοπλισμό, έχουμε φροντίσει να έχουμε αρκετές με βαθμό δυσκολίας ένα, που σημαίνει τέσσερις ώρες περπάτημα. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό και έρχεται ο κόσμος, έχουμε συμμετοχές» Οι εξορμήσεις του συλλόγου, πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, σε διάφορα μέρη της περιοχής μας. Οι πολίτες έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την επίβλεψη και στήριξη των έμπειρων ορειβατών, συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Όπως είπε και ο κ. Ξαγοραράκης υπάρχουν συμμετοχές από 16 έως 25 άτομα κάθε Κυριακή, από μικρά παιδιά, φοιτητές μέχρι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι, άνθρωποι που αγαπούν το βουνό και το εξερευνούν με κάθε ευκαιρία. Όλγα Τσιούλφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου