Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ορφέας - Βυζαντινή Γέφυρα - διπλή η δράση του συλλόγου την Κυριακή 11 Μαρτίου

Διπλή ήταν η δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Ομάδα 17 ορειβατών, με υπεύθυνο ανάβασης τον Γιώργο Πετροσιάν, πραγματοποίησε ορεινή πεζοπορία στο όρος Ορφέας (Γκελεμπέκι) πάνω από τον οικισμό της Νέας Σάντας. Πρόκειται για μια χαμηλού βαθμού δυσκολίας διαδρομή στο νότιο δασικό σύμπλεγμα Έβρου, την οποία ο σύλλογος ενέταξε στο πρόγραμμά του για πρώτη φορά δοκιμαστικά. Η διαδρομή ξεκίνησε από χωματόδρομο μετά τον οικισμό Νέδα και συνέχισε στην κορυφογραμμή του Ορφέα σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων. Τόσο το χιόνι που έπεφτε κατά τη διάρκεια της πορείας, όσο και η ομορφιά του δάσους, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην ομάδα, η μακρινή απόσταση ωστόσο μέχρι το σημείο εκκίνησης και η μικρή διάρκεια της πορείας την καθιστούν μη ενδεδειγμένη για το πρόγραμμα αναβάσεων του συλλόγου. Η εμπειρία ωστόσο που απέκτησαν τα μέλη για τη διαδρομή κρίνεται πάντα πολύτιμη.






Την ίδια μέρα ομάδα 4 ορειβατών του συλλόγου συνόδεψαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε διαδρομή βόρεια της παλαιοβυζαντινής γέφυρας Ιάσμου. Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Φιερούλας Παπαδάτου, που είναι και μέλος του ορειβατικού συλλόγου, ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση που έχει απευθύνει ο σύλλογος σε όλα τα σχολεία του νομού, προκειμένου να συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και να γνωρίσουν την μαγεία του αθλήματος της ορειβασίας και των μοναδικών μονοπατιών του ορεινού όγκου του νομού. Τους μαθητές ανέλαβαν να συνοδέψουν τα μέλη Τάσος Παπαγιαννάκης, από τους πιο έμπειρους ορειβάτες του συλλόγου, Μαρία Γεωργίου, Πέτρος Παπαδόπουλος και Αριστοτέλης Αργυρακάκης. Η πορεία ξεκίνησε από τη νέα γέφυρα του Ιάσμου και συνέχισε βόρεια της παλαιοβυζαντινής γέφυρας με κατεύθυνση τον εγκατειλημμένο οικισμό του Κάβου. Οι μαθητές, 29 σε σύνολο, μαζί με δύο εκπαιευτικούς, ανταπεξήλθαν με άνεση στις απαιτήσεις της πρωτόγνωρης εμπειρίας της ορεινής πεζοπορίας που απόλαυσαν.







Ο σύλλογος συγχαίρει και ευχαριστεί κάθε εκπαιδευτικό που αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι πάντα στη διάθεση των μαθητών να τους μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

Tην επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου ο σύλλογος έχει προγραμματισμένη ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του νομού μας, το Παπίκιο, διαμέσου του Χιονορέματος με κάθοδο στα 560 μέτρα και μετά ανάβαση για κάλυψη υψομετρικής διαφοράς 1.000 περίπου μέτρων. Η ανάβαση αυτή είναι πιο απαιτήτικη και δεν ενδείκνυται για αρχαρίους, καθώς χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι διάρκειας πέντε περίπου ωρών. Πληροφορίες στον υπεύθυνο Σπύρο Κούτρα (6972325463) ή στον Γιώργο Πετροσιάν (6979666298).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου