Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Κυριακή 30 Μαΐου: Άνω Κάρδαμος - 11-13 Ιουνίου Τσίκα , Ακροκεραύνια Όρη, Χιμάρα




Το καλοκαίρι έκανε δυναμικά την εμφάνισή του, ωστόσο ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής συνεχίζει τη δράση του δοκιμάζοντας τις αντοχές του σε όλες τις καιρικές συνθήκες και απολαμβάνοντας ό,τι έχει να του προσφέρει η φύση κάθε εποχή.

Τόσο το πρόγραμμα της Σχολής Ορεινής Πεζοπορίας Αρχαρίων, όσο και οι τακτικές αναβάσεις των μελών του συλλόγου κάθε Κυριακή, οδηγούν τους λάτρεις του βουνού σε κορυφές εντός και εκτός νομού, μέσα από μονοπάτια, άλλοτε βατά, άλλοτε δύσβατα, από τη μια για να εξασκήσουν και να εκπαιδευτούν στο άθλημα της ορειβασίας και πέρα από αυτό για να γίνουν ένα με το βουνό, φίλοι με τον αέρα, δυνατοί απέναντι στον ήλιο και τη βροχή, να γεμίσουν ζωή.



Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην περιοχή πάνω από τον οικισμό του Άνω Καρδάμου βρέθηκαν 22 μέλη και φίλοι του συλλόγου την περασμένη Κυριακή. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία του χωριού και η ομάδα έφτασε στον προορισμό της, στην πυραμίδα 79 των συνόρων, μετά από πορεία 3 ωρών περίπου, που τους επιφύλασσε λίγη περισσότερη περιπλάνηση, μιας και η διαδρομή δεν είναι χαραγμένη, πολύ ιδρώτα, δροσερό νερό από τις άφθονες πηγές, άγριες μυρωδάτες φράουλες και υπέροχο σκηνικό. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε κυκλικά μετά από άλλες δύο ώρες πορείας και επιστροφή στην πλατεία του χωριού. Λίγο πιο πέρα, στη δασική περιοχή του οικισμού της Κύμης, περίμενε μια έκπληξη την ορειβατική ομάδα. Ένα κατσίκι ψηνόταν από νωρίς στη σούβλα για να το ξεκοκκαλίσουν οι πεινασμένοι ορειβάτες και να ξεχάσουν κάθε κούραση και ταλαιπωρία. Ηθικός αυτουργός και δράστης της απρόσμενης συνεστίασης που στήθηκε στο βουνό ήταν ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης ανάβασης και μέλος του ΔΣ του συλλόγου, Αδνάν Γκερδεμελή.

Μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου στην Χιμάρα Αλβανίας, στα Ακροκεραύνια Όρη. Στόχος η ανάβαση στην κορυφή Τσίκα σε υψόμετρο 2045μ. Τα μέλη της ορειβατικής αποστολής θα καλύψουν υψομετρική διαφορά 1.104 μ. σε 7 περίπου ώρες πορείας. Η συμμετοχή στην ανάβαση απαιτεί απλά καλή φυσική κατάσταση, σχετική εμπειρία σε ορειβασία και στοιχειώδη εξοπλισμό. Το πρόγραμμα της εξόρμησης, ωστόσο, προβλέπει εναλλακτικά περιήγηση στην περιοχή για όσους δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανάβαση. Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 11 Ιουνίου το πρωί στις 7, μπροστά από το Διοικητήριο και η επιστροφή την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το συνολικό κόστος της αποστολής είναι 150 ευρώ και περιλαμβάνει μετάβαση, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και ξενάγηση. Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες, στον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Σαχαρίδη (τηλ.2531024837 - ώρες γραφείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου