Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή η φθινοπωρινή δράση του ΕΟΣ Κομοτηνής

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και νέων φίλων συνεχίζει τη φθινοπωρινή δράση του ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής.





Η ανάβαση στο όρος Ίσμαρος της Μαρώνειας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 40 ορειβατών και υπεύθυνο της αποστολής τον Αντιδήμρχο Μαρώνειας και Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΕΟΣ Κομοτηνής, Τάσο Παπαγιαννάκη, που οδηγώντας τους συμμετέχοντες στην κορυφή μέσα από το «μονοπάτι της Αγίας Κυριακής», το οποίο ξεκινάει από τον οικισμό της Μαρώνειας και καταλήγει στον Άγιο Αθανάσιο σε διάρκεια πορείας περίπου 1,5 ώρας, τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες να αναδειχθούν και άλλες διαδρομές στον Ίσμαρο φυσιολατρικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.





Η Κυριακή 29 Νοεμβρίου βρήκε τον Ορειβατικό Σύλλογο, με 26 μέλη και φίλους και υπεύθυνο αποστολής τον Φικρέτ Τσακήρ, έναν έμπειρο ορειβάτη με δύσκολες αποστολές εξωτερικού στο ενεργητικό του, να ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς της Ροδόπης, το Παπίκιο όρος, με αφετηρία τη Β΄Κερασιά. Μετά από μια δύσκολη πορεία 3,50 ωρών στην κορυφή σε υψόμετρο 1.483 μέτρων οι ορειβάτες της Κομοτηνής συναντήθηκαν με την ομάδα του ορειβατικού συλλόγου Καβάλας που πραγματοποίησε επίσης ανάβαση στο Παπίκιο από την κλασσική διαδρομή με αφετηρία το φυλάκιο Μαχαίρα. Η συνάντηση ήταν ευχάριστη έκπληξη για τους δύο συλλόγους, η χαρά να μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα και την αγάπη για το βουνό χαράχτηκε στα πρόσωπα τους.





Οι πορείες του συλλόγου, όμως, κρύβουν σχεδόν κάθε φορά ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως την περασμένη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, το μονοπάτι που οδηγεί στο Ύψωμα πάνω από τον οικισμό του Λινού, που ακολούθησαν δώδεκα ορειβάτες του ΕΟΣ Κομοτηνής, με υπεύθυνη αποστολής τη Χριστίνα Σόφτα, διασχίζει συστάδες από κουμαριές, φορτωμένες κατακόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά κούμαρα, τα οποία και απόλαυσαν. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία του οικισμού Λινός και ανηφόρισε προς το παλιό ερειπωμένο χωριό που φέρει το όνομα Κιουπλού. Λίγο χαμηλότερα από το πλάτωμα με τα ερείπια του χωριού σε μια θέση με εξαιρετική θέα προς τον κάμπο τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τα ερείπια του συγκλονιστικού μοναστηριακού συγκροτματος, το οποίο χρονολογείται στα τέλη του 11ου έως τις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την περίοδο ακμής της Μαξιμιανούπολης. Η διαδρομή συνέχισε ανηφορικά στο Ύψωμα Λινού και έπειτα στο Ύψωμα Πολυάνθου και κατηφορίζοντας στο παλιό λατομείο μαρμάρου κατέληξε στον οικισμό του Πολυάνθου, μετά από πορεία πεντέμιση ωρών περίπου.








Το πρόγραμμα διαδρομών του ΕΟΣ Κομοτηνής που ακολουθεί έχει ανάβαση στην Αγελαδοκορυφή της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1.180 μέτρων την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (συγκέντρωση στις 8 π.μ. στη Νομαρχία) και ανάβαση στο όρος Φαλακρό Δράμας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στην Έφορο Ορειβασίας Χριστίνα Σόφτα (6981994810) και στην ομάδα του συλλόγου στο facebook (Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου