Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αναρριχητικό πεδίο Στρύμης



Το πεδίο βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Στρύμης και Διώνης. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης.
Το 1990 στο αναρριχητικο πεδίο πεδίο της Στρύμης πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σχολή αρχαρίων του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής . Τότε ανοίχτηκαν και οι 3 πρώτες χαρακτηριστηκές  γραμμές-διαδρομές από τους Αλέκο Τσιλογιώργη, Θεόφιλο Χατζυζηρλή,  Αντρέα  Πιεττά κ.α. μέλη του τότε Ε.Ο.Σ. Καβάλας.
Το 1993 ανοίχθηκαν οι πρώτες διαδρομές από μέλη του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνης, τον Αλκη Καρκατσέλη & Αρχοντή Εξακοΐδη. Μέχρι το 2010 όπου  σκαρφαλώθηκε η τελευταία καινούργια διαδρομή από τον Αρχοντή Εξακοΐδη έχουν σκαρφαλωθεί  35  διαδρομές με τις παραλλαγές τους.
Το πεδίο είναι εκπαιδευτικού σπορ χαρακτήρα με έτοιμα ρελέ και οι δυσκολίες είναι σε τοπικά περάσματα. Κάποιες  λίγες διαδρομές έχουν παραμείνει στην αρχική τους μορφή ώστε να αποτελούν πεδίο εκπαίδευσης και προπόνησης των νέων αναρρίχητων στην παραδοσιακή αναρρίχηση.  Το πεδίο επανεξοπλίζεται και συντηρείται διαρκώς από τον Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής , την Ε.Ο.Ο.Α. με υπεύθυνο τον εκπαιδευτή ορειβασίας-αναρρίχησης Αρχοντή Εξακοΐδη.
Παρακάτω φαίνονται οι διαδρομές (ανοίξτε την εικόνα σε νέο παράθυρο): 

 Με περιγραφή :


Οδηγίες πρόσβασης:
  1. Από την Κομοτηνή κατευθυνόμαστε ανατολικά προς τον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας οδού και αφού τον περάσουμε (χωρίς να μπούμε στην Εγνατία) πάμε προς Σάπες.
  2. Στην διασταύρωση για Θρυλόριο (έχει και φανάρι) στρίβουμε δεξιά προς Θρυλόριο και ακολουθούμε την επαρχιακή οδό περνώντας από τους οικισμούς (σε σειρά): Θρυλόριο-Φύλακας-Βέννα-Σαλμώνη-Στρύμη.
  3. Μόλις περάσουμε την Στρύμη κατευθυνόμαστε προς Διώνη. Μόλις βγούμε από την Στρύμη και μόλις περάσουμε το τελευταίο σπίτι του χωριού, στα δεξιά μας θα δούμε ταμπέλα που δείχνει προς τον δασικό δρόμο του πεδίου. Τον ακολουθούμε μέχρι το σημείο που μπορούμε να αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας (μπορεί να πάει και απλό όχημα με προσοχή). Για το τελευταίο σημείο πρόσβασης δέστε τις παρακάτω φώτο (πατώντας εδώ φαίνεται όλη η διαδρομή):
 
 Επιμέλεια: Αρχοντής Εξακοϊδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου