Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ο ΧΡΟΝΟΣ 18.06.2010 Καλοκαιρινή Δράση του ΕΟΣ Κομοτηνής

Ο ΧΡΟΝΟΣ 18.06.2010
Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19-20 ΙΟΥΛΙΟΥ Στο Καβαλάρι Μουριών η 27η Βορειοελλαδική ορειβατική συνάντηση.
Σακίδια για καλοκαιρινές αποδράσεις ετοιμάζει ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής.
Την μεθεπόμενη Κυριακή διαδρομή 15,5 χιλιομέτρων στην προϊστορική Ισμάρα, το Οδύσσειο ρείθρο, την Βυζαντινή Σύναξη το Σέρριο ακρωτήριο, την Κοιλάδα των Πετρωτών, τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας.


Μόλις γύρισαν από την Αλβανία οι ορειβάτες, όπου πάτησαν την κορυφή Τσίκα της Χιμάρας (2.054 μ) και είναι ήδη έτοιμοι για νέες αναβάσεις.
Ήδη το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 19-20 Ιουνίου, μέλη του συλλόγου ετοιμάζονται να συμμετέχουν στην 27η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση (ΒΟΣ) στο Καβαλάρι Μουριών. Τη διοργάνωση της 27ης Β.Ο.Σ. έχει αναλάβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς. Θα πραγματοποιηθεί στο κατασκηνωτικό κέντρο των προσκόπων, στους πρόποδες της οροσειράς Κερκίνης (Μπέλες) στο χωριό Καβαλάρι Μουριών. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Σαχαρίδη (τηλ.2531024837 ώρες γραφείου), ώστε να ενημερώσει τον Ο.Σ. Κιλκίς για τις συμμετοχές τόσο στην κατασκήνωση και την ορειβατική πορεία, όσο και στην ορεινή ποδηλασία που θα πραγματοποιηθεί, ώστε να υπάρξει καλύτερη διοργάνωση.
Επιπλέον, τη μεθεπόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η ενδιαφέρουσα πεζοπορία στον ιστορικό δρόμο που ένωνε την αρχαία Μαρώνεια με την περιοχή της Μεσημβρίας. Η διαδρομή ξεκινά από το 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Μαρώνεια - Αγ. Χαράλαμπος, κατευθύνεται προς το αρχαίο θέατρο και συνεχίζει ακόμη 1 χιλιόμετρο, όπου και βρίσκει τη διασταύρωση προς Μαρμαρίτσα. Στην πορεία συναντά τα τείχη της προϊστορικής Ισμάρας, την Ακρόπολη, διέρχεται από το δύσβατο Οδύσσειο ρείθρο, βρίσκει τη διασταύρωση προς τη Βυζαντινή Σύναξη και συνεχίζει φτάνοντας πάνω από το Σέρρειο Ακρωτήριο αντικρίζοντας πλέον την κοιλάδα των Πετρωτών. Ο δρόμος σταδιακά κατεβαίνει και καταλήγει στην παραλία, στο 13ο χιλιόμετρο φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα. Συνεχίζει με ορεινό, αλλά σχετικά καλής βατότητας δρομολόγιο μέχρι τα διοικητικά όρια του Ν. Έβρου για ακόμα 2 χιλιόμετρα, φτάνοντας τα 15.
Τα όρια είναι ένα ρέμα στο οποίο έχει κατασκευαστεί ιρλανδική διάβαση. Ο δρόμος συνεχίζει πλέον ασφαλτοστρωμένος και στα 500 μέτρα συναντά τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης. Συνολικά ο δρόμος έχει μήκος 15,5 χιλιόμετρα από τα οποία τα 15 είναι στο Ν. Ροδόπης και με εξαίρεση λίγων μέτρων στα Πετρωτά είναι δύσβατος χωματόδρομος. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 7 ώρες.
Υπεύθυνη για δηλώσεις συμμετοχής: Χριστίνα Σόφτα (6981994810).
Ενδιαφέρον πλέον παρουσιάζουν ακόμη τρεις αναβάσεις μέσα στο καλοκαίρι. Μία στη Βάλια Κάλντα το τριήμερο 9-11 Ιουλίου, μία στον Όλυμπο στα πλαίσια της 70ης πανελλήνιας ορειβατικής συνάντησης και η επόμενη στο Υψάριο της Θάσου το διήμερο 7-8 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου