Επικοινωνία

Δ/νση: Βασιλεως Παυλου 10Λ, ΤΚ 69100 Κομοτηνή
Τηλ: 25310-29411, Τηλ Εξυπ.:25310-30702, email: eoskomotinis@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΧΡΟΝΟΣ 10.9.09: Ανάβαση του ΕΟΣ Κομοτηνής στον Όλυμπο




Στην κορυφή Μύτικας του Ολύμπου ανέβηκαν μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής την περασμένη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Η αποστολή του ΕΟΣ, ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από Κομοτηνή με προορισμό τη θέση Πριόνια, από όπου και ξεκίνησε η ανάβαση των ορειβατών στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός σε υψόμετρο 2.100 μ. Μετά από τρίωρη περίπου πορεία εκεί συγκεντρώθηκαν και διανυκτέρευσαν 21 μέλη του συλλόγου, τα οποία ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησαν την ανάβαση τους από τα «ζωνάρια» στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της Ελλάδας και την δεύτερη ψηλότερη των Βαλκανίων τον Μύτικα σε υψόμετρο 2.918 μ.

Η ανάβαση έγινε με καλές καιρικές συνθήκες, που ευνόησαν την πορεία, την κατάκτηση της κορυφής από το δύσβατο σημείο «λούκι» και την ψυχολογία των ορειβατών.





Διερχόμενοι από το «οροπέδιο των μουσών» με θέα το «Στεφάνι», το θρόνο του Δία, και από το καταφύγιο Γ. Αποστολίδης τα μέλη της αποστολής επιστρέφουν στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός. Σε τοπίο ομίχλης από τα σύννεφα που έχουν ήδη συγκεντρωθεί και απαλή βροχή συνεχίζει η κατάβαση της αποστολής στη θέση Πριόνια, από όπου μετά από πορεία εννέα περίπου ωρών και αφού οι προσδοκίες των ορειβατών είχαν εκπληρωθεί, ξεκίνησε ο δρόμος της επιστροφής.

Εύκολη πεζοπορία την ερχόμενη Κυριακή στα στενά του Νέστου

Την επόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, κατά παρέκκλιση του προγράμματος του συλλόγου, αντί για την προγραμματισμένη ανάβαση στο όρος Παπίκιο, που πραγματοποιήθηκε ήδη, ο ΕΟΣ Κομοτηνής θα ξεκινήσει το φθινοπωρινό πρόγραμμα καλωσορίζοντας τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μια εύκολη πεζοπορία στα εξαιρετικού κάλους στενά του Νέστου από τη Γαλάνη Ξάνθης. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει, όπως πάντα, στις 8 το πρωί στη νομαρχία Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου